Tajnica - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Tajnica

Tajnica

The Secretary (2002.)

Lions Gate

104' komedija, drama, romansa

Režija:           Steven Shainberg

Uloge: Maggie Gyllenhaal, James Spader, Lesley Ann Warren, Jeremy Davies, Patrick Bauchau

Scenario:        Erin Cressida Wilson

Producent/i:   Steven Shainberg, Andrew Fierberg, Amy Hobby

Linkovi:

službeni site
trailer

Tajnica

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.06
32
0.00

Prohtjevan šef i tajnica koja voli njegove prohtjeve glavna su poslastica ove seksualno intrigantne priče.

Nakon što pogledate ovaj film drugačije će vam se vrtiti kotačići u glavi kada se slijedeći put susretnete s nečijom neraspoloženom tajnicom. Još ako ona bude i zgodna, dva puta se umijte prije nego što joj otiđete na poslovni sastanak sa šefom.

Već na samom početku film nas suočava s nečim što bi se moglo nazvati uredskom sado-mazo scenom, ali to je tipičan filmski trik u kojem, zapravo, dobijemo mali dio onoga što će se desiti na kraju. Nakon toga ide scena samoranjavanja, pa tako zaintrigirani možemo početi s pravom radnjom.

Lee Holloway (Gyllenhaal) je pametna i pronicljiva mlada žena koja se, nakon kratkog boravka u mentalnoj ustanovi, vraća u rodni grad na Floridi. U želji da odvrati misli od teških sjećanja iz djetinjstva, započinje vezu sa čudnjikavim frendom iz djetinjstva i zapošljava se u lokalnoj pravničkoj kancelariji.

Uskoro se zaljubljuje u svog starijeg šefa, gospodina Greya (Spader), a posebno ju privlači njegova dominantnost. Njihov odnos se razvija vrlo bizarno, a kroz njega se Lee suočava sa svojim najintimnijim mislima. Mazohistički elementi veze sa šefom pomoći će Lee da pobijedi svoje strahove i inhibicije i napokon postane zadovoljna svojim životom.

Dominantna nit seksa koja se provlači kroz film i neobične životne priče glavnih likova glavni su aduti ovog filma koji je nagrađen 2002. godine na Sundance film festivalu.