Začarana kuća - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Začarana kuća

Začarana kuća

The Haunted Mansion (2003.)

Walt Disney Studios

99' komedija, obiteljski, horor

Režija:           Rob Minkoff

Uloge: Eddie Murphy, Terence Stamp, Jennifer Tilly, Marsha Thomason, Nathaniel Parker

Scenario:        David Berenbaum

Producent/i:   Don Hahn, Andrew Gunn

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Začarana kuća

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
8
0.00

Disneyevska komedija koja ideju preuzima iz horor filmova o popularnom fenomenu 'uklete kuće'.

Zabavan, šaren i na trenutke strašan Eddie Murphy-film o obiteljskim vrijednostima.
Da parafraziram reklamu za film: kuća ima predivno groblje u stražnjem vrtu, dnevnu sobu...i blagovaonicu. Samo uđite, ali prvo provjerite puls!

Adaptacije ove, ovog puta 'duhovne' atrakcije Disneyeva tematskog parka, prihvatio se redatelj Rob Minkoff ('Stuart Little'). Radnja je jednostavna i, naravno, nosi općeljudsku poruku.

Radoholičar Jack (Murphy) sa ženom Sarom (Marsha Thomason) i djecom odluči otići na dugo odgađani obiteljski vikend. Usput ipak svrati na intervju za posao, ne sluteći  da je kuća u koju je došao ukleta.

Gazda vile, Edward (Nathaniel Parker), u Sari prepozna reinkarnaciju svoje ljubavi Elizabeth, a Jim i djeca nalijeću na čudne pojave po kući, uključujući i kristalnu kuglu sa svjetlećom, zelenom glavom Madame Leota, legendarnom kuglom iz Disneyevog zabavnog parka koju je utjelovila Jennifer Tilly, glumica koja je poznata po šašavim ulogama u filmovima sličnog profila.

'The Haunted Mansion',  je film na tragu 'Caspera', govori o obiteljskim vrijednostima. Glazbom se pozabavio maestro Mike Mancine (spooky tonovi  podsjećaju na one Danny Elfmana)