Pirati! Banda nepoželjnih - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pirati! Banda nepoželjnih

Pirati! Banda nepoželjnih

The Pirates! Band of Misfits (2012.)

Aardman Animations / Blitz film i video

88' avantura, animirani, komedija

Režija:           Peter Lord, Jeff Newitt

Uloge: Hugh Grant, Salma Hayek, Brendan Gleeson, Jeremy Piven, Brian Blessed, Lenny Henry

Scenario:        Gideon Defoe

Producent/i:   Julie Lockhart, Peter Lord, David Sproxton

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Pirati! Banda nepoželjnih

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.20
5
0.00

markoboban 01.07.2013 Ocjena recenzije : 4.5

Pirat godine

Peter Lord ('Chicken Run', 2000.) i Jeff Newitt zajednički potpisuju urnebesnu animiranu avanturu o ozloglašenim piratima, koji seju strah preko sedam mora.Scenario je delo Gideona Defoea, autora knjiga:'The Pirates! in an Adventure with Scientists' i 'The Pirates! in an Adventure with Whaling'.Piratski kapetan (Hugh Grant) i članovi njegove otkačene posade, kreću do obala Blood Islanda na kome se održava tradicionalan izbor za Pirata godine.Dugi niz godina žudeli su za tom nagradom, ali kada slučajno nabasaju na brod kojim plovi Charles Darwin (David Tennant) u društvu svog ljubimca, papagaja Pollyja, neočekivano stiču adut koji će im otvoriti vrata kraljevskog dvora i doneti susret s Kraljicom Viktorijom (Imelda Staunton) lično...Dinamična radnja, napravljena kao stop-motion animacija u produkciji renomiranih: Columbia Pictures, Sony Pictures Animation i Aardman Animations.Simpatične fore i fazoni na račun pirata, ali i kraljevskog dvora, drže pažnju, jer ima dosta humora koji će pre svega slatko da zasmeje mlađu populaciju.Ujednačen ritam celokupne radnje nije imun na neke klišeizirane situacije, ali animacija kao celina sasvim solidno funkcioniše.Pruža relaksirajuću zabavu od nekih sat i po vremena.Mene je crtać prijatno iznenadio, iako realno ne spada u klasu vrhunskih animiranih filmova koje nam recimo, s vremena na vreme, ponudi 'Dream Works'.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 16.12.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Zabavne ludorije

Ako iza animiranog filma stoji Aardman Studio, onda znamo da nas očekuju čudesa od plastelina, kao njihov najpoznatiji uradak 'Wallace and Gromit'. Naravno da su se u međuvremenu kompjuterizirali, izbacili par uspješnica, a sada u suradnji s Sony Animationom nam predstavljaju vrlo kreativno zamišljene pustolovine pirata.
Iako bi nakon Disneyeve super-uspješnice 'Pirati s Kariba' čovjek pomislio da bi svaki novi ulazak u piratske vode bio svojevrsna kopija ili reciklaža, inteligentno smišljenom radnjom koja kombinira pirate, Darwina, kraljicu Viktoriju, batler-majmuna i dodo pticu, tvorci ovog filma su uz poveće doze engleskog humora, uspjeli stvoriti vrlo ugodnu animiranu pustolovinu koja će bez sumnje biti zabavna i mlađoj i starijoj publici.
Možda jedini minus filma je predvidljivost radnje i moralna pouka na kraju koja je zajednička većini animiranih filmova; te možda pretjerivanje s akcijskim scenama u završnim dijelovima filma, ali 'The Pirates!Band of Misfits' će pružiti dovoljne doze smijeha, pametno prezentiranih scena i vrhunsku glasovnu podršku poznatih glumaca od kojih je Hugh Grant napravio odličan posao u naslovnoj ulozi, potpuno promijenivši svoj glas, stvorivši vrlo zabavnog Kapetana Pirata. Preporučljivo!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: