Nije ti život pjesma Havaja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nije ti život pjesma Havaja

Nije ti život pjesma Havaja

Nije ti život pjesma Havaja (2011.)

Hulahop

50' dokumentarni, obiteljski, biografski, melodrama

Režija:           Dana Budisavljević

Producent/i:   Olinka Vištica, Sophie De Hijes

Zemlja:          Hrvatska

Nije ti život pjesma Havaja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
2
0.00

Autobiografski film redateljice Dane Budisavljević, priča o jednom priznanju i reakciji obitelji.

Pet godina nakon zadnjeg susreta, rođendanska proslava ponovno okuplja članove obične četveročlane obitelji.

Sjećate li se kada ste zadnji put razgovarali s roditeljima? O čemu ste razgovarali? Jeste li otišli korak dalje od vremenske prognoze i dnevne politike? Pet godina nakon zadnjeg susreta rođendanska proslava ponovno okuplja članove obične četveročlane obitelji. Počinju se pitati zašto su okrenuli leđa jedni drugima...

Može li im razgovor o zakopanim obiteljskim tajnama pomoći da ubuduće jedu bez grča u želucu? Može li im neuspjela rođendanska torta pomoći da prevladaju prošlost? Film preko rituala obiteljskih objeda govori o tome koliko je važno osjećati se prihvaćenim od onih koje volimo.


'Nije ti život pjesma Havaja', trailer.

Novi film Dane Budisavljević 'Nije ti život pjesma Havaja' dvostruko je nagrađen na Zagreb Doxu  (nagrada publike i posebno priznanje žirija), a doživio je i odlične kritike:

'Publika se smijala od srca kroz 90 posto projekcije, da bi na kraju pustili suzu onako radosnicu, jer ih je razniježilo. Razniježiti ih je moglo sve u tom lijepom ljudskom filmu, ta činjenica da priča o normalnom nekom svijetu, svijetu od krvi i mesa, i o potrebi da se razgovara pa i onda kad se čini teško i nemoguće. Zato onaj veliki aplauz.(...) nijednog trena u filmu, u rečenicama, u slikama nije bilo ama baš ničeg ružnog i jeftinog makar nas iz dana u dan uvjeravaju da samo to postoji'
Siniša Pavić, Novi List


'To je sofisticiran, pametan i pitak film koji o teškim temama progovara sa lakoćom koja zadivljuje'.
Nikola Strašek, filmovi.hr


Životopis redateljice:
Dana Budisavljević rođena je u Zagrebu 1975. godine. Diplomirala je filmsku i televizijsku montažu na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. Radila je kao montažer, redatelj i producent kreativnih dokumentarnih filmova i TV-serija. Pet godina radila je za dokumentarni filmski projekt Factum kao pomoćnica, a kasnije i kao zamjenica direktora Nenada Puhovskog s kojim je 2005. pokrenula ZagrebDox. S kolegicom Olinkom Višticom 2006. je osnovala filmsku i umjetničku produkciju Hulahup.

Filmografija: 'Dianina lista' (2011), 'Nije ti život pjesma Havaja' (2011), 'Mijenjam svijet' (2007-2011), 'Veliki brodolomi u Jadranu' (2006-2007), 'Sve pet' (2005). Film 'Sve pet' osvojio je Grand prix na Danima hrvatskog filma, posebnu nagradu za ljudska prava na Sarajevo Film Festivalu, a prikazan je na IDFA-i i mnogim drugim festivalima.

s.p.