Željezno nebo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Željezno nebo

Željezno nebo

Iron Sky (2012.)

27 Films Production, New Holland Pictures, Discovery film

93' komedija, ZF

Režija:           Timo Vuorensola

Uloge: Udo Kier, Kym Jackson, Julia Dietze

Scenario:        Johanna Sinisalo, Jarmo Puskala, Michael Kalesniko

Producent/i:   Oliver Damian, Tero Kaukomaa

Zemlja:          Finska, Njemačka, Australija

Linkovi:

službene stranice, Imdb, Facebook

Željezno nebo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.31
13
0.00

Nacisti su nakon kraha u 2. svjetskom ratu prebjegli daleko, čak na Mjesec, a sada se spremaju osvetiti. Finska SF komedija!

Nakon poraza u 2. svjetskom ratu, nacisti su pobjegli na Mjesec i 70 godina stvarali svoje carstvo na tamnoj strani Mjeseca. Kad američki astronauti ugroze njihovu bazu, Mjesečev Fuhrer odluči da je vrijeme za povratak.

Četvrti Reich odluči poslati dva nacistička oficira da pripreme invaziju na Zemlju. Nacistička armada NLO-a je spremna na napad, vremena je sve manje!


'Željezno nebo', trailer.

Otprilike pola filmskog budžeta koji je iznosio 7.5 milijuna eura je skupljeno od finskih sredstava a ostatak od strane ostalih produkcijskih zemalja, Njemačke i Australije. Zanimljivost je da su milijun eura skupili sami fanovi filma.

Ono što 'Željezno nebo' čini posebnim jest stalna suradnja između filmaša i online zajednice. Ekipa filma je u stalnom kontaktu sa oko 250 000 fanova na tjednoj bazi (You Tube, Facebook, web stranica filma). Film je samo jedan u nizu proizvoda u cijeloj priči, napravljeni su i stripovi, romani i video igre nadahnuti filmom.

filmski.net