Uhvati Gringa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Uhvati Gringa

Uhvati Gringa

How I Spent My Summer Vacation/Get the Gringo (2012.)

Icon Productions, Blitz film i video

95' akcija, triler, crna komedija

Režija:           Adrian Grumberg

Uloge: Mel Gibson, Peter Stormare

Scenario:        Mel Gibson, Adrian Grunberg, Stacy Perskie

Producent/i:   Bruce Davey, Mel Gibson, Stacy Perskie

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb

Uhvati Gringa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.38
26
0.00

Akcijski crnohumorni triler o prekaljenom kriminalcu (Mel Gibson) kojem strpaju u meksički zatvor u kojem opstaju samo najbolji!

Loš je dan za Vozača i neće biti bolje - potjera automobilima s pograničnom patrolom SAD-a završila je tako da je probio pogranični zid i završio u Meksiku. Biva uhapšen i poslan u strogi zatvor gdje ga dočekuje opasan svijet "El Pueblita". Preživjeti mu pomaže netko tko poznaje taj svijet - desetogodišnjak koji u tom zatvoru živi sa svojom majkom.

Službenog naziva El Centro de Readaptacion Social de la Mesa, El Pueblito je sagrađen u Tijuani za 2,000 zatvorenika s idejom da će se zatvorenicima olakšati kasnija prilagodba na vanjski svijet ako im se dopusti da njima bliske osobe borave s njima. Unutar zatvora živjele su supruge, djeca, djevojke, cijele obitelji. Djeca bi ujutro odlazila u školu, a poslijepodne se vraćala u El Pueblito. Ljudi su se ženili, djeca su se rađala, starci su umirali.

El Pueblito je ubrzo imao 700 improviziranih domova i trgovina, restorane, štandove s brzom hranom, videoteke i telefonske govornice, brijačnicu, liječnike, pravnike, mjenjačnicu, kiosk s ukradenom robom i sportska natjecanja, ali i vlastite laboratorije za proizvodnju droge. Oni s novcem živjeli su u blagostanju, a oni bez novca - bez ičega, spavajući na otvorenome u velikim skupinama.

U ranu zoru 20. kolovoza 2002. meksička je vojska opkolila El Pueblito i preselila zatvorenike u novu ustanovu el Hongo. U tom je trenu bilo zatvoreno oko 80 građana SAD-a i 600 žena, djece i drugih članova obitelji uz 6000 zatvorenika, od kojih su mnogi bili vođe organiziranog kriminala, a neki i najopasniji kriminalci u meksičkom zatvorskom sustavu.

Film s Melom Gibsonom u ulozi opakog kriminalca izgleda kao nastavak njegovog 'Paybacka', osobito zato što i u ovom filmu imamo puno krvavog nasilja i crnog humora, pa će se ovaj akcijski triler svidjeti ljubiteljima staromodnih akcijskih filmova.

s.p.