Bel Ami - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bel Ami

Bel Ami

Bel Ami (2012.)

Redwave Films, 19 Entertainment, Protagonist Pictures, Blitz film i video

102' drama

Režija:           Declan Donellan, Nick Ormerod

Uloge: Robert Pattinson, Christina Ricci, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas

Scenario:        Rachel Bennette

Producent/i:   Uberto Pasolini

Zemlja:          Velika Britanija, Francuska, Italija

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Bel Ami

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.75
4
0.00

Mlad, ambiciozan i lijep... priča je to o njemu, o njegovom usponu na društvenoj ljestvici Pariza. Kako je sve to postigao?

Bel Ami  je priča o Georgesu Duroyu koji 1890.-ih godina putuje kroz Pariz, od tavana punih žohara do raskošnih salona, koristeći inteligenciju i moć zavođenja da bi se iz siromaštva uzdigao do bogatstva, od zagrljaja prostitutke do strasti bogatih ljepotica, jednom riječju - gdje se politika i mediji bore za utjecaj, gdje seks predstavlja moć, a slava je opsesija.

Georges Duroy je anti-heroj. Radi se o zgodnom i beskrupuloznom mladiću koji otkriva da ima što prodati. Zavodi moćne žene na vrhu francuskog društva, većinom povezane s izdavaštvom. Koristi seks i činjenicu da ih iznimno privlači ne bi li se uspeo na vrh. U svijetu bez zastajkivanja na kraju dobiva što je htio. Dakle, za njega nema posljedica.

Radnja filma Bel Ami temelji se na istoimenom romanu kojeg je 1885. napisao Guy de Maupassant.  To je nevjerojatno subverzivna priča. Guy de Maupassant u svojem najokrutnijem i najironičnijem izdanju. Ironičan je prema medijima, a ironično je i to što se između te priče i današnjice mogu povući brojne paralele. Radi se o manipulaciji medijima, ilegalnoj invaziji vlade na arapsku zemlju radi prirodnih resursa, laganju ljudima, tajnom sporazumu (ili nepostojanju istoga) s medijima, seksu, slavi i o tome kako se netko može uspeti na vrhu s vrlo malo talenta.

filmski.net