Prijatelji - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Prijatelji

Prijatelji

Friends with Kids (2012.)

Lionsgate, Blitz film i video

107' komedija, romansa

Režija:           Jennifer Westfeldt

Uloge: Jennifer Westfeldt, Adam Stott, John Hamm, Megan Fox, Maya Rudolph, Kristen Wiig

Scenario:        Jennifer Westfeldt

Producent/i:   Jennifer Westfeldt, Jon Hamm, Jake Kasdan

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Facebook, Imdb

Prijatelji

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.75
4
0.00

Romantična komedija o najboljim prijateljima koji odluče - zajedno imati dijete i ostati samo prijatelji!

Jason i Julie (Adam Scott i Jennifer Westfeldt) su tridesetogodišnji samci s Manhattana. Najbolji su prijatelji još od studentskih dana, žive u istoj zgradi, vjeruju jedno drugome i - međusobno nisu nimalo privlačni. Na početku filma sastaju se u šik restoranu u centru grada s najbližim prijateljima - dva oženjena para. To su zabavni i iskreni Leslie i Alex (Maya Rudolph i Chris O' Dowd) i seksi Ben i Missy (Jon Hamm i Kristen Wiig) koji se brzinski poseksaju u WC-u restorana kad Julie i Jason tamo stignu.

Na ponašanje neodgojene djece za stolom do njihovog Jason i Julie primijete kako nije pristojno dovoditi djecu na tako sofisticirano mjesto. No, tada Leslie ispali da je trudna. Julie i Jason se slede i promijene ploču te od srca čestitaju svojim prijateljima, prvima koji će dobiti dijete. Leslie i Alex ih uvjeravaju da nikad ne bi doveli djecu u šminkerski restoran, bit će cool roditelji i ništa se neće promijeniti.

Četiri godine kasnije - sve je drugačije. Leslie i Alex imaju dvoje djece, Missy i Ben imaju novorođenče, a Jason i Julie su još uvijek samci bez djece. Na Jasonov rođendan dugom i skupom vožnjom taksijem odlaze u Brooklyn posjetiti Alexa i Leslie. Nose vino, hranu i tortu, Julie je kupila jedini rođendanski poklon za Jasona, a kad stignu, zateknu atmosferu koja nije nimalo svečana. Prijatelji se prepucavaju, u žurbi su i potpuno obuzeti zahtjevima roditeljstva.

Nakon smiješne, potpuno kaotične i temeljito nezadovoljavajuće proslave rođendana Julie i Jason odlaze u bar i pitaju se što se dogodilo njihovim prijateljima - potpuno su shrvani, iscrpljeni, bijesni i nezabavni - sve u svemu, neprepoznatljivi. Julie i Jason pitaju se može li se održati romantika u životu - i kad se ima djecu. Jason usput predloži da zajedno dobiju dijete i dokažu da je to moguće - biti s djetetom pola vremena i održavati nekompliciranu romantiku drugu polovinu vremena.  

Smiješna šala...ili ne? Julie i Jason dobiju dijete - i sve je u redu. Najsposobniji su, funkcionalan, brižan par neoženjenih, nevezanih roditelja koje možete zamisliti i počinju izlaziti s drugima. Jason upozna Maryjane (Megan Fox), plesačicu na Broadwayu koju smatra fizički idealnom, a Leslie upozna Julie s Kurtom (Edward Burns), zadivljujućim, visokim, nevjerojatno ljubaznim i odnedavna rastavljenim ocem dvoje djece. Jesu li Julie i Jason pobijedili sustav?

Ništa nije jednostavno koliko su se nadali. Njihovi prijatelji osjećaju se ugroženima zbog njihove odluke i toga koliko im naizgled dobro ide. Julie i Kurt se sve više vežu, ali ona osjeća da je sve više zaljubljena u Jasona - unatoč toga što ga je dvadeset godina smatrala bratom. Rađanje djeteta pokazuje se ključem promjene života prijatelja - zauvijek...

Ova nezavisna komedija je uglavnom dobila pohvale, te je proglašena dirljivom pričom s mudrim opservacijama za i protiv roditeljstva.

s.p.