Vječni zaručnici  - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Vječni zaručnici

Vječni zaručnici

The Five-Year Engagement (2012.)

Apatow Productions

124' komedija, romansa

Režija:           Nicholas Stoller

Uloge: Jason Segel, Emily Blunt

Scenario:        Nicholas Stoller, Jason Segel

Producent/i:   Nicholas Stoller, Judd Apatow, Rodney Rothman

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb

Vječni zaručnici

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
5
0.00

Tom i Violet prolaze kroz duge zaruke kako bi pričekali idealno vrijeme za savršeno vjenčanje, samo što to vrijeme nikako da dođe.

Točno godinu dana nakon upoznavanja, Tom Solomon (Segel) iznenadi Violet Barnes (Blunt) s prstenom. Tom ima jednostavan plan: na putu na doček Nove godine izmisli razlog zbog kojega mora navratiti na posao - a od tamo se pruža predivan pogled na Bay Bridge - savršeno mjesto za prosidbu. Tom je nervozan, ali svijeće su upaljene i šampanjac se hladi, a njegovu tajnu zna njegov najbolji prijatelj Alex.

No, budući da kasne na doček, Violet se buni, a Tom nemoćno ispriča svoj plan i, odjedanput - zaručeni su. Tom je sous chef u Birchu, na vrhuncu modernističke kuhinje, zreo za napredovanje. Violet vodi akademski život i korak je do postdoktorata iz socijalne psihologije na Sveučilištu Berkeley. Sve rješava s lakoćom, pa će tako brzo organizirati i vjenčanje.

Tijekom mukotrpne potrage za savršenim prostorom za vjenčanje njeno sveučilište iz snova ju odbije, no dobije ponudu od Sveučilišta Michigan. Tom zatomi ponos i kaže joj da tu ponudu prihvati. On može kuhati u Michiganu dvije godine, samo će morati malo odgoditi vjenčanje.

U gradu Michiganum Violet za mentora ima briljantnog Wintona i brzo se sprijatelji s kolegama. Tom ima puno slobodnog vremena, a radi u Zingerman’su koji je daleko od visoke gastronomije na kakvu je navikao.

Kod kuće, u San Franciscu, Alex biva unaprijeđen na mjesto koje je trebao dobiti Tom i oženi Violetinu sestru Suzie. Ubrzo dobiju dvoje djece, a Tom i Violet još uvijek nisu odredili datum vjenčanja. Izgleda da je život jednostavan svima drugima.

Dvoje ljudi koji su sanjali o savršenom danu sad to samo žele obaviti. No, smiješni problemi miniraju svaki datum o kojem razmišljaju. Možda im nije suđeno.

filmski.net