Ted - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ted

Ted

Ted (2012.)

Universal Pictures

106' komedija

Režija:           Seth MacFarlane

Uloge: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane

Scenario:        Seth MacFarlane, Alec Sulkin, Wellesley Wild

Producent/i:   Seth MacFarlane, Jason Clark, John Jacobs

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Ted

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.88
33
0.00

Priča o mladom Johnu (Mark Wahlberg) koji mora birati tko mu je važniji - djevojka iz njegovih snova (Mila Kunis) ili stari prijatelj - plišani medvjedić Ted. Vulgarna komedija s medvjedićem koja NIJE za djecu!

U ovoj kombinaciji igrane i kompjuterski animirane komedije autor 'Family Guya' Seth MacFarlane nam donosi priču o Johnu Bennettu (Mark Wahlberg), odraslom čovjeku čija je jednostavna djetinja želja oživjela plišanog medvjedića Teda (Seth MacFarlane). Gotovo 30 godina kasnije bajka umalo završava.

Johnova strpljiva djevojka Lori Collins (Mila Kunis) nije zadovoljna njegovom besperspektivnom karijerom ni danima provedenima uz marihuanu i pivo...s Tedom. I dok John pokušava preživjeti ono što se zove odraslom dobi, neočekivana pomoć igračke iz djetinjstva pomoći će mu da iz velikog dječaka odraste u muškarca...

Seth MacFarlane je isprva zamislio projekt kao seriju crtića, ali je shvatio da je priča o Tedu bolja za dugometražni film, posebice zahvaljujući razvoju tehnologije posljednjih godina. MacFarlane objašnjava koncept filma: 'U savršenom svijetu, svi su likovi živi. 'Who Framed Roger Rabbit' je sjajan film i koristili smo mnoge iste tehnike, ali nismo željeli film s ljudima i likovima iz crtića. Željeli smo samo ljude, od kojih jedan ima tijelo plišanog medvjedića. Prema Tedu se odnosimo kao prema svakome drugome. On je samo još jedna osoba. U tome je Jim Henson bio savršeno uspješan. Muppeti su stvarni ljudi i u njihovom svijetu je normalno da hodaju posvuda.'

Za adaptaciju priče Seth je angažirao kolege iz 'Family Guya' - Alec Sulkin i Wellesleya Wilda pomogli su mu razraditi priču o čarobnom plišancu i njegovom vlasniku. Priča je to o usamljenom dječaku kojem se za Božić 1985. godine čudotvorno ostvari želja - voljeni medvjed oživi. Nakon što je stigao na sve naslovnice svijeta, kako desetljeća prolaze, pretvara se u lajavog, ciničnog kompanjona. Koliko god ga John volio, počinje osjećati da na njega počinje utjecati većina vremena kojeg provodi s Tedom.

I publika i kritičari su oduševljeni ovom vulgarnom komedijom. Ugledni Roger Ebert proglasio je scenarij ovog filma 'komičnim scenarijem godine', i to s najsmješnijim likom godine - medvjedićem Tedom! Zanimljivo je da su neki kritičari primijetili i da ovaj urnebesni film istražuje i velike teme poput odanosti i prijateljstva, a može izmamiti i poneku suzu.

s.p.