Slatko spavaj - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Slatko spavaj

Slatko spavaj

Mientras Duermes / Sleep Tight (2011.)

Dicsovery film

106' horor, triler, noir, psihološki

Režija:           Jaume Balagueró

Uloge: Luis Tosar, Marta Etura, Alberto San Juan

Scenario:        Alberto Marini

Producent/i:   Julio Fernández

Zemlja:          Španjolska

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Slatko spavaj

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
5
0.00

Psihološki triler o vrataru koji se 'hrani' tuđom nesrećom i čini sve da zagorča život djevojke Clare. Novi film redatelja 'Reca'!

Cesar radi kao vratar stambene zgrade u Barceloni. Sreća mu konstantno izmiče pa ima potrebu naći razloge za svakodnevni život. Na poslu je gotovo nezamijećen, ali zato vrlo dobro poznaje stanare zgrade u kojoj radi.

Zna sve njihove intimne detalje, posebice o Clari, mladoj djevojci pozitivnog pogleda na život. Njezina sreća čini Cesara vrlo nervoznim i on neće biti zadovoljan dok joj zauvijek ne izbriše taj osmjeh s lica, jer Cesar se hrani tuđom nesrećom.

On uživa u boli i tjeskobi drugih ljudi i ništa mu nije draže do gledanja ljudske patnje, pogotovo ako je on tome uzrok. U Clari je pronašao savršenu metu i ide do krajnjih granica ne bi li joj zagorčao život. Međutim, on postaje i suviše odvažan, i njegovi pažljivo smišljeni planovi počinju se otkrivati. Ali srećom, ima još jednog asa u rukavu...

Film Jaumea Balaguera (autor kultnog horora 'REC'!) proglašen je 'inteligentnim, uznemirujućim i klaustrofobičnim trilerom' koji će mnoge gledatelje dovesti do ruba, a zanimljivo je kako film pozicionira publiku u um jednog psihopata.

s.p.