Ubij ih nježno - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ubij ih nježno

Ubij ih nježno

Killing Them Softly (2012.)

The Weinstein Company, Blitz film i video

97 minuta krimi, triler, noir, crna komedija

Režija:           Andrew Dominik

Uloge: Brad Pitt, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn, James Gandolfini, Vincent Curatola, Richard Jenkins, Ray Liotta

Scenario:        Andrew Dominik

Producent/i:   Dede Gardner, Anthony Katagas, Brad Pitt, Paula Mae Schwartz

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Ubij ih nježno

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.23
26
0.00

Crnohumorni noir triler u režiji hvaljenog Andrewa Dominika, s iskusnom 'mafijaškom' postavom (Ray Liotta, James Gandolfini, Vincent Curatola) i Bradom Pittom u glavnoj ulozi.

Priča o trojici ne baš najbistrijih mladića koji misle da imaju sjajnu ideju - izvršiti pljačku. Problem je što oni žele pokrasti neke od najopasnijih kriminalaca u gradu i to tijekom partije pokera u organizaciji mafije.

Nekim čudom to im i polazi za rukom te nanose ogromnu financijsku štetu lokalnim kriminalcima New  Orleansa. Jackie Cogan (Brad Pitt) je plaćenik unajmljen da im uđe u trag i ponovo zavede red u uzdrmano mafijaško podzemlje.

Film je snimljen prema romanu Georga V. Higginsa iz 1974. godine. Iako je ovaj krvavi triler ispao prezahtjevan za američku publiku, kritičari su jako hvalili djelo Andrewa Dominika, koji se prije nekoliko godina proslavio genijalnim 'Ubojstvom Jesseja Jamesa od strane kukavice Roberta Forda'.

'Ubij ih nježno' proglašen je 'crnohumornim trilerom koji je ujedno i poučna priča o kapitalizmu', a naznačeno je i da je 'žestok, stiliziran, nasilan i pun zvijezdi'. Recenzenti su napisali i da je riječ o 'beskompromisnom i hrabrom nihilističkom noiru' koji je 'napet, ciničan i pametan'.

s.p.