Asterix i Obelix u Britaniji - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Asterix i Obelix u Britaniji

Asterix i Obelix u Britaniji

Astérix et Obélix: Au service de Sa Majesté (2012.)

Wild Bunch

150 minuta avantura, komedija, obiteljski

Režija:           Laurent Tirard

Uloge: Gérard Depardieu, Edouard Baer, Fabrice Luchini

Scenario:        Grégoire Vigneron

Producent/i:   Olivier Delbosc, Marc Missonnier

Zemlja:          Francuska, Španjolska, Italija, Mađarska

Linkovi:

Imdb

Asterix i Obelix u Britaniji

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.89
9
0.00

Asterix i Obelix napuštaju rodno selo i odlaze u Britaniju gdje nastavljaju svoju neprekidnu borbu protiv Cezara i njegovih vojnika.

Godina je 50. prije Krista i Cezar žeđa za novim osvajanjima. Odlučio je osvojiti otok koji leži na samom kraju poznatog svijeta, tu tajanstvenu zemlju poznatu kao Britanija. Čini se da je pobjeda osigurana, ali zapravo i nije baš tako. Jedno maleno selo odolijeva napadima, ali njegove snage sve su slabije pa Kordelija, britanska kraljica, šalje svog najvjernijeg časnika Antiklimaxa, da potrži pomoć.

Antiklimax odlazi u Galiju gdje upoznaje Asterixa i Obelixa koji već imaju pune ruke posla. Njihov poglavar povjerio im je zadatak da od Urbaniksa, njegova dosadnog nećaka koji je stigao iz Lutecea, naprave pravog ratnika i čovjeka na kakvog će poglavnik biti ponosan. Taj zadatak daleko je od realizacije, a kad Antiklimax dođe sa molbom za pomoć, Gali mu odluče dati bačvu njihova čarobnog napitka.

Asterix i Obelix će mu se također pridružiti u povratku u Britaniju, kao i Urbaniks. Putovanje pruža izvrsnu priliku za edukaciju mladića, ali na njihovu žalost, ništa se ne odvije prema planu.

Film se može pohvaliti velikim budžetom od 50 milijuna američkih dolara koji mu je donio vizualno impresivan rezultat, no unatoč dobrom predlošku (stripovi 'Asterix u Britaniji' i 'Asterix i Vikinzi'), sadržaj nije ispunio očekivanja. Kritičaru su ga proglasili razočarenjem s puno praznog hoda, a ističu da bi se gledatelji mogli zabaviti za vrijeme scena bitaka u 3D-u.

s.p.