Pismo ćaći - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pismo ćaći

Pismo ćaći

Pismo ćaći (2012.)

Hrvatski filmski savez

72 minute dokumentarni, drama, eksperimentalni

Režija:           Damir Čučić

Uloge: Mate Gulin, Milivoj Beaden

Scenario:        Damir Čučić

Producent/i:   Vera Robić-Škarica

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi:

Imdb

Pismo ćaći

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Potresna i uvjerljiva priča o odnosu oca i sina u patrijarhalnom svijetu gdje muškarci zaziru od nježnosti. Apsolutni pobjednik Pule!

Otac i sin preispituju godinama nakupljene probleme u komunikaciji. Sin Milivoj (Milivoj Beader) se nikako ne rješava strahova da je očeva vjerna kopija i da je očev život projekcija njegove budućnosti pa amaterskom kamerom snima video-pismo u kojem pokušava kompromitirati oca Jovu (Mate Gulin) i predočiti dokaze koji bi pokazali kako je višestruko bolja osoba.

'Pismo ćaći' hibrid je igranog i dokumentarnog filma te dugometražni prvijenac Damira Čučića, inače cijenjenog hrvatskog montažera i autora zapaženih dokumentarnih i eksperimentalnih filmova. Žiri ovogodišnjeg Festivala igranog filma u Puli nagradio ga je četirima Zlatnim Arenama: producentica filma Vera Robić-Škarica nagrađena je Velikom Zlatnom Arenom za najbolji film, Mate Gulin u ulozi oca osvojio je Zlatnu Arenu za najboljeg sporednog glumca, Martin Semenčić nagrađen je Zlatnom Arenom za ton, a Hrvoje Mršić i Damir Čučić podijelili su Zlatnu Arenu za montažu. Redatelj filma Damir Čučić osvojio je i Nagradu Breza za najboljeg debitanta.

Kritičari su film proglasili 'velikom senzacijom Pule' koja je 'nastala sasvim uz rub sistema' i koju je 'struka primila s malom euforijom', a ocjenjeno je i da je 'Pismo ćaći' 'dobar, veliki film, nabijen emocijama i protkan izvrsnim dijalozima, film koji će vas natjerati na smijeh, suze i – što je najvažnije – na razmišljanje'.

s.p.