Svećenikova djeca - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Svećenikova djeca

Svećenikova djeca

Svećenikova djeca (2012.)

Interfilm, Continental film

93' komedija

Režija:           Vinko Brešan

Uloge: Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Dražen Kühn

Scenario:        Mate Matišić

Producent/i:   Ivan Maloča

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi:

Facebook, Imdb

Svećenikova djeca

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
25
0.00

citadel 27.03.2013 Ocjena recenzije : 5.0

ništa posebno

Već ima dosta korisnika koji su ovaj film ocijenili lošim do prosječnim tako da je i mene ohrabrilo da potvrdim njihova stajališta koja su u suprotnosti sa pompom ovoga filma, koji je doživio najveću gledanost u zadnjem desetljeću. Početak filma i prvih pola sata je donekle obečavajuće i isupnjeno klasičnim humorom, kasnije se film razvodnjava što je tako često kod mnogih filmova, posebno komedija. Iako ovaj film po meni nije komedija nego drama s malo humora, solidne glume i odlične produkcije koja je najveći adut ovoga filma, što je i očekivano od afirmiranog redatelja Vinka Brešana i zasigurno ovećeg buđeta. Dakle, sinteza filma je da je ispod očekivanja i definitivno nije neki vrh hrvatske kinematografije zadnjih godina. Ostvarenje koje će vrlo brzo ishlapiti iz sječanja nakon što ga pogledate, pa preporučam ovaj film onima sniženih kriterija i malih očekivanja. Uglavnom, da nadodam vezano za medijske glasine što su pratile film, ovo ostvarenje i nije antikatoličko ili anticrkveno kako su govorili neki pojedinci u medijima, zapravo film je, kao i Vinko Brešan kaže, kršćanski film, kojemu je glavna ideja porast nataliteta i društveni procvat u provincijskom otočiću.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Dalija N 15.03.2013 Ocjena recenzije : 2.0

Komedija nije, ali nije ni tako loš

Počeo je kao komedija i ima u početku zgodnih štoseva za nasmijat se. Niš vrhunski, ali nije mi ni svaka američka "komedija" smiješna. Zapravo mi je smiješna otprilike jedna od dvadeset koje pogledam. Poslije se to sve malo uozbilji i dosta zakomplicira, te se dogode neke vrlo ozbiljne stvari. I tu je problem filma. Ili će bit komedija pa ćemo se sprdat i s crkvom i s mentalitetom, i svime po redu, ili ćemo napravit dramu pa ozbiljno progovorit o nekim problemima, ne može brate jedno i drugo.
Karakterizacije likova gotovo da i nema, šteta što nismo saznali više o Ludoj Ani..., možda i još nekim likovima.
Zapravo sve to funkcionira kao satira, kazališna predstava.
Film bi ipak trebao biti dorađeniji...
Ipak, da ne bude sve tako crno, ima film i svojih svijetlih točaka, a to je ipak zadovoljavajuća razina humora, izvrsni Krešimir Mikić, i ipak progovaranje, doduše nespretno, o važnim i teškim temama.
S obzirom da sam pristrana kad su domaći filmovi u pitanju i nemam tako velika očekivanja, meni je film kao cjelina ipak dobar, za naše pojmove. I zato od mene četvorka, za prošle Brešanove zasluge, i unaprijed za neke buduće...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

MovieTriper 16.02.2013 Ocjena recenzije : 3.0

:(

Razočarala sam se... pogotovo što se autori hvale brojkom ljudi koji su ga pogledali... a ne znaju da su odmah i požalili što su kupili kartu..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DMM82 11.02.2013 Ocjena recenzije : 3.67

Ko je tu lud

Ha ha ha naj više sam se nasmijao kad je film završio, nisam mogao vjerovati da sam gledao komediju, ko je tu lud, ili se neko gadno zeznuo kad je ovo prozvao komedijom ili nešto samnom nije uredu, neznam. Uglavnom film je bezveze, likovi nisu ništa posebno razrađeni a i poruka crkvi je suviše jadna nisu se dovoljno potrudili. Jedina svijetla točka je kamera, jedini razlog zašto nisam ocijenio jedinicom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sineretve 08.02.2013 Ocjena recenzije : 3.0

Srednja žalost

Solidan filmski uradak... nije za past u nesvist od kvalitete... ali nije brate ni za pljuvanje... može ga se pogledat u komadu... opušteno... ako očekujemo komediju razočarat ćemo se... ali ako u gledanje uđemo normalno... bez predrasuda... bez velikih očekivanja... i nije to sve skupa tako loše... recimo jedna solidna trojka... s obzirom da je naš... domaći... možemo navući na +3...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

frbi 05.02.2013 Ocjena recenzije : 1.25

odlican

Film je odlican, ove dosadasnje komentare zanemarite.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maggie_the cat 05.02.2013 Ocjena recenzije : 3.8

SVEĆENIKOVA DJECA

Kroz kino najavu novi film Vinka Brešana pogrešno je predstavljen publici kao komedija. Ni u jednom trenutku u najavi ne možete naslutiti da baš to i nije samo otočka veselica. Brešan je pokušao jednu vrlo tešku i kompleksnu temu uveseliti laganijim uvodom. Koji je malo predugo trajao , a i nije bio toliko smiješan moram priznati. Zatim je priča, i ono što je redatelj htio ispričati, nekako zbrljana na kraju. Možda i ne bih imala takav dojam da su likovi malo bolje razrađeni. Jadranka Đokić, Krešimir Mikić i Marija Škaričić najbolje su odradili svoj posao, dok je Dražen Kuhn neuvjerljiv u svojoj ulozi.
Pohvale kameri i krajnjoj ideji filma, iako sama realizacija nije najbolje prošla.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

martina_mmm 29.01.2013 Ocjena recenzije : 3.5

4-5

Nemam pojma zašto su dosadašnje kritike tako loše. Film je odličan, komedija traje sve dok se radnja ne zakomplicira. Ovo nije američki film pun glupih fora.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Vale7 07.01.2013 Ocjena recenzije : 3.86

Depra

Kako cijelo kino bacit u depresiju zna gospodin Brešan.
Nisam očekivao neki genijalan film ali brate mili pa svaka brešanova "komedija" završi tako da na kraju ostanem gledat u jednu točku s mišlju koji k...
Al ajde barem se ostavio rata u jednom filmu.
Ono što mi se svidjelo je to da je prvi domaći film koji ima hrabrosti "bocnuti" crkvu tj. svećenike i prikazati ih ne baš tako svetima. Oni koji su gledali film znaju o čemu govorim.
Uglavnom,osim nekoliko,svega par polusmiješnih scena film je zbilja ništa posebno.
U kinu sam pogledao film "Sonja i bik" i "Svećenikova djeca" i ako se kojim slučajem budete dvoumili koji biste pogledali, ja Vam preporučujem ovaj prvi.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

valentina15 06.01.2013 Ocjena recenzije : 4.2

Jako loše

Jedina dobra stvar u filmu je glavni glumac i jedna scena u kojoj pjeva "međunarodna" klapa. Ne znam tko je uopće ovaj film nazvao komedijom.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

valentina15 06.01.2013 Ocjena recenzije : 4.4

ni k od komedije

Ako ste imali plan pogledati solidnu komediju, barem nešto slično onoj Kako je počeo...ili Maršal, odnosno nešto što će vas dobro nasmijati,preskočite ga.
dduhovito, slobodno preskočite film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: