Prada i osjećaji - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Prada i osjećaji

Prada i osjećaji

From Prada to Nada (2012.)

Lionsgate / 2i film

107 minuta komedija, drama, romansa, teen

Režija:           Angel Garcia

Uloge: Camilla Belle, Alexa Vega, Kuno Becker, Wilmer Valderrama, Alexis Ayala

Scenario:        Fina Torres, Luis Alfaro, Craig Fernandez

Producent/i:   Lisa Ellzey, Gary Gilbert, Linda McDonough

Zemlja:          Meksiko, SAD

Linkovi:

službene stranice, Facebook, Imdb

Prada i osjećaji

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
3
0.00

Romantična komedija o životnom putu dvije sestre koje ostaju bez novaca i kuće na Beverly Hillsu, te su prisiljene živjeti drugdje - u svijetu siromašnih! Latino verzija 'Razuma i osjećaja'!

Moderna adaptacija romana Jane Austen, klasika 'Razum i osjećaji', priča je o dvije razmažene sestre i njihovon novom, 'siromašnom' životu. Nora i Mary žive na Beverly Hillsu. Dok Mary provodi dane u šopingu, Nora želi postati pravnik i uči.

Nakon što im nenadano umre otac, sestre ostaju bez novaca i kuće, te su prisiljene odseliti kod tete u siromašniji dio grada. Tu počinje njihova priča gdje se moraju naviknuti na 'stvaran svijet'. Cure sada moraju naći posao, a uskoro će u njihove živote ući i novi muškarci. Jedan će donijeti radost, a drugi veliku tugu.

'Ono što mi se najviše sviđa u ovoj priči' – objašnjava redatelj Angel Garcia, 'jest da se da se radnja istovremeno razvija kroz tri različita nivoa. Ono što vidimo na prvom jest prekrasna, šarmantna i nježna romantična komedija. Na drugom nivou sve se vrti oko toga kako to izgleda kada izgubiš sve što si imao. I konačno, na trećem nivou se sve okreće oko dvije latino djevojke koje su odgojene u američkom duhu.'

'Priča je uvjerljiva i suvremena, te je fascinantno istovremeno gledati konfrontacije dviju kultura i ljude koji se zaljubljuju. Ono što me privuklo ovome projektu jest činjenica da sam i ja kao latino tinejdžer došao u Ameriku i morao naučiti prigrliti novi svijet bez da izgubim onaj dio svog starog svijeta otkuda dolazim' – dodao je redatelj Garcia.

Alexa Vega, glumica koja glumi mlađu sestru Mary, izjavila je: 'Mislim da je glavna poruka filma da prigrliš svoje korijene, prihvatiš svoju kulturu i budeš ponosan na nju, dok istovremeno istražuješ svoje pravo 'ja' i bez straha prelaziš sve granice'.

Kritičari su film proglasili ''Razumom i osjećajem' za neznalice' koji je predvidljiva, ali ugodna komedija.

s.p.