Jack Reacher - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Jack Reacher

Jack Reacher

Jack Reacher (2012.)

Paramount Pictures

130 minuta akcija, krimi, drama

Režija:           Christopher McQuarrie

Uloge: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins

Scenario:        Christopher McQuarrie

Producent/i:   Tom Cruise, David Ellison, Dana Goldberg, Paula Wagner

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Jack Reacher

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.64
14
0.00

Tom Cruise se vraća na velika platna u uzbudljivom i intrigantnom akcijskom trileru u režiji oskarovca Christophera McQuarriea.

Jack Reacher je lik kojeg je osmislio britanski pisac Lee Child. Child je 1997. godine napisao svoj prvi roman 'Killing Floor' koji prati spomenutog glavnog junaka. On je bivši vojni istražitelj koji luta SAD-om i rješava zamršene zločine koji su prekomplicirani za lokalnu policiju. Roman je zaradio solidne kritike i nekoliko književnih nagrada, ali je također ostvario vrlo dobar uspijeh kod čitatelja. Prema tome, bilo je samo pitanje vremena kada će se netko u američkoj 'tvornici snova' sjetiti ekranizirati jedan od brojnih Childovih romana o Jacku Reacheru.

Režije i scenarija se dohvatio Christopher McQuarrie, dobitnik Oskara za najbolji scenarij za legendarni akcijski triler 'Privedite osumnjičene', a glavna uloga dodjeljena je Tomu Cruiseu ('Nemoguća misija', 'Oči širom zatvorene'). Njih dvoje su već ranije surađivali na povijesnoj drami 'Operacija Valkira' i izgleda da se odlično slažu jer bi upravo McQuarrie navodno trebao režirati 'Nemoguću misiju 5' koja je još uvijek tek ideja na papiru.

No, kako ljudi kažu - o tom potom. Vratimo se mi na 'Jacka Reachera'. Radnja ovog akcijskog trilera započinje kada tajanstveni strijelac, inače bivši vojni snajperist, naizgled nasumce oduzme pet života. Na ispitivanju sve što ima za reći je - 'Dovedite mi Jacka Reachera!' I tako započinje misteriozna i napeta igra, a Reacher kreće u potragu za istinom koja će ga dovesti do neočekivanog neprijatelja koji raspolaže s istančanim borilačkim vještinama i oštrim umom.

Z.M.