U dobru i u zlu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      U dobru i u zlu

U dobru i u zlu

Silver Linings Playbook (2012.)

The Weinstein Company

122 minute drama, romansa, crna komedija, psihološki

Režija:           David O. Russell

Uloge: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Robert De Niro, Julia Stiles, Chris Tucker

Scenario:        David O. Russell

Producent/i:   Bruce Cohen, Donna Gigliotti, Jonathan Gordon

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

U dobru i u zlu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.11
36
0.00

Humorna drama o čovjeku koji gubi sve - kuću, ženu, posao i duševno zdravlje - a onda se počne oporavljati kada sretne zagonetnu ženu koja i sama ima mnogo problema.

Pat (Bradley Cooper) je izgubio sve - kuću, suprugu i posao. Završio je u psihijatrijskoj klinici i osam mjeseci kasnije vratio se živjeti s roditeljima (Robert DeNiro i Jacki Weaver). No, nezadovoljan novonastalom životnom situacijom, odluči učiniti sve kako bi vratio svoj stvarni život.

Upoznaje misterioznu djevojku Tiffany (Jennifer Lawrence), koja i sama ima mnogo problema i stvari se još više zakompliciraju. Ona mu odluči pomoći da vrati svoj stari život ako on zauzvrat pomogne njoj. Međutim, uskoro svi dogovori padaju u vodu kada u cijelu priču sudbina odluči upetljati svoje prste.

Nakon 3 desetljeća pauze, 'U dobru i u zlu' je prvi film koji je dobio nominacije za Oscara u sve 4 glumačke kategorije. Film je dobio brojne pohvale za sve glumačke izvedbe, a pohvaljen je i scenarist i redatelj David O. Russell koji je uspio izvući komične elemente i od motiva duševne bolesti i bračnog neuspjeha, te je Roger Ebert rekao da je film 'tako dobar, gotovo kao da gledamo sjajni stari klasik'.

s.p.