Sedam psihopata - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sedam psihopata

Sedam psihopata

Seven Psychopaths (2012.)

CBS Films

110 minuta krimi, crna komedija

Režija:           Martin McDonagh

Uloge: Colin Farrell, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Christopher Walken

Scenario:        Martin McDonagh

Producent/i:   Graham Broadbent, Peter Czernin, Martin McDonagh

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi:

službene stranice, Facebook, Imdb

Sedam psihopata

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.58
12
0.00

Urnebesna crna komedija Martina McDonagha, priča o scenaristu bez nadahnuća, otmici psa i bijesnom mafijašu.

Holivudskom scenaristu Martyju (Colin Farrell) zbilja ne cvjetaju ruže - radi nezahvalan posao kojeg je sve manje i manje, a da stvari budu bolje, uskoro se i njegov život nađe u opasnosti. Naime, Marty se nađe upetljan u opasne konce gangsterskog podzemlja Los Angelesa kada njegovi prijatelji otmu jednog psa.

Radi se o malom shi tzuu koji pripada poznatom i opasnom gangsteru Charlieju (Woody Harrelson) koji će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi vratio svojeg voljenog ljubimca...

Film je napisao i režirao slavni irski dramatičar Martin McDonagh koji je poznat po svom 'poganom' jeziku, a kao filmski režiser debitirao je s još jednom crnom gangsterskom komedijom, odličnim 'Kriminalcima na godišnjem' u kojima je također glumio Farrell. Zanimljivo je da je Martin McDonagh producirao crnu komediju 'Čuvar zakona' koju je režirao njegov brat John Michael McDonagh.

'Sedam psihopata' je proglašen 'kombinacijom Quentina Tarantina i Aarona Sorkina', 'samosvjesnim filmom na granici autoparodije' koji je 'enormno zabavan i pun citata za pamćenje'.

s.p.