Ivica i Marica: Lovci na vještice - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ivica i Marica: Lovci na vještice

Ivica i Marica: Lovci na vještice

Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013.)

Paramount Pictures

88 minuta akcija, horor, fantastika

Režija:           Tommy Wirkola

Uloge: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen, Peter Stormare, Zoe Bell

Scenario:        Tommy Wirkola, Dante Harper

Producent/i:   Will Ferrell, Beau Flynn, Chris Henchy

Zemlja:          Njemačka, SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Ivica i Marica: Lovci na vještice

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.83
6
0.00

Akcijski film o Ivici (Jeremy Renner) i Marici (Gemma Arterton), bratu i sestri koji nakon proživljene traume odluče svoj život posvetiti proganjanju i ubijanju vještica.

Priča se nastavlja petnaest godina nakon što su Ivica (Jeremy Renner) i Marica (Gemma Arterton) pobjegli od zle vještice koja im je zauvijek promijenila život i učinila ih gladnima osvete. Izrasli su u opasne, vješte i nepokolebljive lovce na glave, potpuno posvećene uništenju vještica koje će pronaći u svakoj mračnoj šumi.

Približava se vrijeme Krvavog Mjeseca i poznati grad u šumi suočen je s noćnom morom koja prijeti nevinoj dječici, a Ivica i Marica susreću se sa zlom većim od bilo koje vještice koju su dosad lovili – zlom u kojem leži tajna njihove zastrašujuće prošlosti.

Scenarist i redatelj Tommy Wirkola u Norveškoj i ostatku svijeta se proslavio filmom 'Dead Snow', a cijeli život prati ga želja nastaviti priču koja mu je izazivala veliki strah dok je bio dječak. Wirkola je izjavio: 'Htio sam ostati vjeran duhu izvornika, ali sve to malo začiniti svojim omiljenim elementima iz filmova – komedijom, hororom i pravom akcijom'.

Film je proglašen 'krvavim i blesavim filmom koji nije ni prava fantasy avantura ni njena parodija', te se odlikuje tankom pričom u kojoj je najvažnije izmrcvariti što više žena u stilu videoigrica. Ipak, horor kritičari su pohvalili film kao 'zabavno i energično djelo' s pretjeranim nasiljem koje bi bilo još bolje da ga je režirao Sam Raimi.

s.p.