Svijet pred njom - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Svijet pred njom

Svijet pred njom

The World Before Her (2012.)

Cinereach

90 minuta dokumentarni, politički

Režija:           Nisha Pahuja

Uloge: Pooja Chopra, Marc Robinson, Ankita Shorey

Scenario:        Nisha Pahuja

Producent/i:   Ed Barreveld, Nisha Pahuja, Cornelia Principe

Zemlja:          Kanada

Linkovi:

službene stranice, Facebook, Imdb

Svijet pred njom

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Priča o dva različita svijeta - curama koje se bore da postanu misice i članicama ženske radikalne hinduističke skupine Durgha Vahini.

Indija podijeljena između modernosti i tradicionalnosti, zemlja je vidljivih kontrasta i striktno podijeljenih svjetonazora. Najbolji kanadski dokumentarac 2012. i apsolutni dokumentarni pobjednik Tribeca Film Festivala, pred kameru dovodi dva oprečna svijeta – djevojke željne uspjeha na izboru za Miss Indije i članice ženske militantne hindu skupine Durgha Vahini.



Nevine mlade indijske ljepotice dio su glamurozne mašinerije i učinit će sve da uhvate komadić slave u zemlji od preko milijardu stanovnika. S druge je strane kruti, gotovo vojnički ustroj kampa u kojemu se mladim indijkama usađuje mržnja prema 'zapadnim vrijednostima'. One usvajaju ideološke naputke, naporno vježbaju i treniraju pucanje iz različitog oružja – koje su 'spremne upotrijebiti u borbi za spas Indije'.

Redateljica Nisha Pahuja prva je koja ih je uspjela snimiti. U prijelomnom trenutku filma zaprijetile su napadom i na izbor za Miss...Dramatični 'film istine' zbog kojeg ćete gutati knedle...

Film je proglašen 'odličnim i važnim dokumentarcem' koji istražuje ograničen izbor žena u patrijarhalnoj zemlji punoj kontradikcija.

s.p.