Zagrebačke priče vol.2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zagrebačke priče vol.2

Zagrebačke priče vol.2

Zagrebačke priče vol.2 (2012.)

Propeler Film

100' drama, romansa, omnibus

Režija:           Hana Veček, Sara Hribar, Aldo Tardozzi, Ivan Sikavica, Josip Visković, Radoslav Jovanov Gonzo

Uloge: Aleksandra Stojaković, Siniša Popović, Dijana Vidušin, Nika Trenc Sato, Stjepan Perić, Jadranka Đokić, Romina Vitasović, Marija Tadić, Ivan Glowatzky, Mislav Čavajda, Frano Mašković, Borko Perić, Hana Hegedušić, Alex Rakoš, Janko Rakoš, Inge Appelt, Ema Ursula Stojković, Nikša Butijer, Goran Radaković, Matija Čigir, Katja Crevar, Nikola Miljanović, Ivana Roščić, Judita Franković

Scenario:        Hana Veček, Sara Hribar, Aldo Tardozzi, Ivan Skorin, Josip Visković, Jasna Žmak

Producent/i:   Boris T. Matić

Zemlja:          Hrvatska, Slovenija

Linkovi:

službena stranica, Imdb

Zagrebačke priče vol.2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Novi omnibus u kojem zagrebačke priče o ljubavi i obitelji pričaju Sara Hribar, Radoslav Jovanov Gonzo, Hana Veček, Aldo Tardozzi, Ivan Sikavica i Josip Visković.

'Kruške', režija: Hana Veček
Djevojka Dome s ocem provodi večer uoči njegova vjenčanja s mnogo mlađom djevojkom.. Večer prelazi u noć uz puno alkohola i emocija.

'Od danas do sutra', režija: Sara Hribar
Romantična drama o mladom ljubavnom paru koji se manje ili više uspješno nosi s nametnutim klišejima o modernom bračnom životu i zadanim okvirima u kojim ga društvo zamišlja.

'Mucica', režija: Aldo Tardozzi
Danas je dan kada Tvrtko mora odabrati pravi put - put do škole

'Sin', režija: Ivan Sikavica
Može li jedan trening otrijezniti i ponovno povezati sina i oca?

'Može neko bacit čik odozgo', režija: Josip Visković
Jasna i Darko očekuju prinovu. Žive s Darkovim ocem alkoholičarem.

'Na kvadrat', režija: Radoslav Jovanov Gonzo
Dvije dvadeset-i-nešto-godišnjakinje, Mia i Sara, sele se u novi stan. Između svih tih kutija, možda će se izgubiti i njihova ljubav...

Životopisi redatelja:

Hana Veček (Zagreb, 1969.) studirala je komparativnu književnost i filozofiju, a potom kazališnu režiju na Akademiji dramskih umjetnosti. Režirala je više kazališnih predstava i kratkometražne filmove 'Loš dan za kapetana Kuku' (2008., Zlatna kolica Zagreb Film Festivala, Oktavijan na Danima hrvatskog filma) i 'Zamka za sirene' (2012). Bavi se i prevođenjem, dramaturgijom i pedagogijom.

Sara Hribar (Zagreb, 1986.) 2005. upisuje filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Scenaristica je, producentica i redateljica srednjemetražnih igranih filmova prikazivanih i nagrađivanih u zemlji i inozemstvu: 'Pusti me da spavam' (2007., prikazan na 30 festivala, dobitnik 15 nagrada, među kojima i Zlatna kolica za najbolji film iz programa Kockice na Zagreb Film Festivalu), 'Pričaj mi o ljubavi' (2008.), 'Libertango' (2009.), 'Ta tvoja ruka mala' (2010.), 'U jednoj zimskoj noći' (2012.).

Aldo Tardozzi (Zagreb, 1974.) diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Redatelj je nagrađivanih dokumentarnih filmova 'Terra roza', 'Početak jednog lijepog prijateljstva',  'Priča iz Nunića', 'Ode Eddy' te televizijskih serija 'Mrtvi kutovi', 'Bibin svijet', 'Periferija City', 'Dome, slatki dome', 'Dnevnik plavuše'... Redatelj je dugometražnog igranog filma 'Fleke' (2011.).

Ivan Sikavica diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a na Akademiji dramske umjetnosti je na diplomskom studiju režije igranog filma. Redatelj je kratkog igranog filma 'Špansko kontinent', nagrađenog na DHF-u 2010. Trenutno radi kao redatelj za televizijsku emisiju 'Rekonstrukcija'. Kratki igrani film 'Sin' u sklopu omnibusa 'Zagrebačke priče vol 2' njegov je drugi film.

Josip Visković (Zagreb, 1978.) studirao je režiju na Akademiji dramskih umjetnosti. Od 1995. do 2000. pisao je o filmu, a 2000. nagrađen je nagradom Vladimir Vuković za filmsku kritiku. U vlastitoj produkciji, bez budžeta, snimio je tridesetak kratkih igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova prikazanih na domaćim i inozemnim festivalima. Suorganizator je Maratona kratkog filma.

Radislav Jovanov – Gonzo (Zagreb, 1964.) studirao je filmsko i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kao redatelj, a često istovremeno i snimatelj glazbenih videospotova, djeluje od 1988. Autor je više od 150 glazbenih videospotova, desetak reklamnih spotova, tri dokumentarna i jednog kratkog igranog filma, a bio je i direktor fotografije na dugometražnom filmu 'Rezervni deli' (2003.).

s.p.