Doušnik - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Doušnik

Doušnik

Snitch (2013.)

Summit Entertainment

112' akcija, krimi, drama, triler

Režija:           Ric Roman Waugh

Uloge: Dwayne Johnson, Susan Sarandon, Jon Bernthal, Nadine Velazquez, Michael K. Williams, Benjamin Bratt

Scenario:        Justin Haythe, Ric Roman Waugh

Producent/i:   Tobin Armbrust, Alexander Yves Brunner, Dwayne Johnson

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica, Imdb

Doušnik

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.25
8
0.00

lale22 04.06.2013 Ocjena recenzije : 0.0

odličan

prvi puta da vidim kako Dwayne Johnson dobije batine inače on sve tuče a na njemu ni ogrebotine u ovom je slučaju pokazao da je super glumac film za 7/10

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 27.05.2013 Ocjena recenzije : 5.0

Snitch

Ric Roman Waugh, bivši kaskader, je pozornost na sebe skrenuo solidnim uratkom 'Felon' u kojem glavni lik završava u zatvoru nakon što ubije provalnika, izvan granica svoga posjeda, koji mu je provalio u kuću. Ovdje u 'Snitchu' Waugh se opet bavi američkim pravnim sustavom i zakonima, ali ovoga puta je u igri droga, a u zatvoru završava sin glavnoga junaka koji je osumnjičen za distribuciju narkotika.
Ako gledate 'Snitch' čisto zbog akcijskih scena koje očekujete kada vidite da je u glavnoj ulozi The Rock; iznenaditi ćete se. Ovdje Johnson glumi običnog vlasnika građevinske firme, koji vjerovali ili ne tokom filma bude pretučen od strane lokalnih dilera, pa čak i pusti suzu. To je pokušaj Johnsona da se distancira od sve sile većinom besmislenih akcijskih filmova u kojima dobiva uloge i da pokuša zapravo nešto ozbiljno odglumiti. Ne može se reći da je uspio, pošto se u njegovoj izvedbi vidi deficit u iskazivanju bazičnih emocija; te mislim da bi putokaz za daljnji razvitak karijere trebao biti film poput 'Pain&Gain' gdje uz solidan scenarij na površinu izlazi njegov smisao za komediju. No, Johnson je ovdje probabljiv, nikako ne najslabija karika dok se najviše zamjerki može uputiti Waughu i scenaristima koji nikako da se odluče u kojem smjeru žele da film ide. Dok se veći dio filma može okarakterizirati kao drama, završnih 20-ak minuta je ispunjeno akcijskih scenama koje generalno gledajući nisu nimalo impresivne i nekako se dobiva osjećaj kao da je sva prijašnja nadogradnja priče i likova, s ovakvim krajem pala u vodu. Točnije, kada se odvrti završna scena, 'Snitch' po ničemu neće biti film koji će vam ostati u sjećanju, jer jednostavno nije zagrebao dovoljno duboku u problematiku droge u Americi, američkih zakona koji se bave drogom i mogućnošću da pravi prekršitelji zakona mogu postati policijski doušnici i tako značajno si skratiti dobivenu kaznu. Šteta, bilo je tu prilike za nešto više.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: