Slučajni prolaznik 3D - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Slučajni prolaznik 3D

Slučajni prolaznik 3D

Slučajni prolaznik (2012.)

Alka film

80' drama, psihološki

Režija:           Jozo Patljak

Uloge: Elizabeta Kukić, Igor Hamer, Josipa Patljak, Neven Aljinović – Tot, Goran Grgić, Slaven Knezović, Vlado Lončarić

Scenario:        Jozo Patljak

Producent/i:   Jozo Patljak

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi:

Imdb

Slučajni prolaznik 3D

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Hrvatska 3D drama o životu skupljača boca.

'Slučajni prolaznik 3D' svoju je premijeru imao na posljednjem filmskom festivalu u Puli, a riječ je o priči s ruba hrvatskog društva u kojoj mladić iz Zagreba živi skupljajući boce po kantama za smeće i konstantno pokušava pronaći izlaz iz takve situacije.

U tome će mu pokušati pomoći sredovječna konobarica s vlastitim osobnim problemima, a ovaj neobičan par će zajedno pokušati pronaći svjetlo na kraju tunela...ili zauvijek ostati u njegovoj tami...

Iako netipično za takav žanr, film obiluje atraktivnim scenama snimljenim u 3D tehnologiji kakve hrvatska publika do sada nikada nije imala prilike vidjeti na domaćem filmu. Film je prepun scena snimljenih u eksterijeru, te su korištene lokacije kao što su Trg bana Josipa Jelačića, Ilica i Ulica Marina Držića.

Iako filmu pripada čast da je prvi domaći 3D film koji je zaigrao u kinima, ovaj autorski projekt Joze Patljaka može se pohvaliti samo Posebnom Zlatnom arenom koju mu je dodijelio Festival u Puli, i to za 'tehnološku inovaciju'. Kritičari nisu imali puno pohvala, Ivan Žaknić je napisao da 'Jozo Patljak nije čovjek bez dara za režiju, zna izabrati kadar i postaviti kameru, no režija 3D filma ipak zahtijeva nešto drukčija rješenja i zahvate', a Jurica Pavičić je također zaključio da 'Patljakova režija ne koristi naročito prednosti 3D-a pa se film doima dosta komorno i 'flah''.

s.p.