Posljednji Elvis - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Posljednji Elvis

Posljednji Elvis

El último Elvis (2012.)

Anonymous Content

91' drama, glazbeni, crna komedija

Režija:           Armando Bo

Uloge: Margarita Lopez, John McInerny, Griselda Siciliani

Scenario:        Armando Bo, Nicolas Giacobone

Producent/i:   Jennifer Barrons, Armando Bo, Victor Bo

Zemlja:          Argentina

Linkovi:

službena stranica, Imdb

Posljednji Elvis

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Komedija o imitatoru Elvisa Presleyja koji kao da vjeruje u ono što glumi, a to je da je upravo on reinkarnacija Elvisa.

Carlos Gutierrez (Elvis) razvedeni je pjevač. Ima malu kćer Lisu Marie koju gotovo nikad ne viđa. Uvijek je živio pretvarajući se da je reinkarnacija Elvisa Presleyja, poričući sebe i stvarnost.

No, sada dolazi u dob u kojoj je Elvis umro i budućnost mu se čini praznom. Neočekivana situacija natjerat će Carlosa da se pobrine za kćer.

To će mu omogućiti pronaći sebe kao oca, a Lisi prihvatiti ga onakvim kakav jest. No, sudbina postavlja pred Carlosa tešku odluku. Na putu glazbe i ludila, morat će birati između sna da bude Elvis i svoje obitelji.


'Posljednji Elvis', trailer.


Nagrade i festivali
Sundance Film Festival 2012.
San Sebastian International Film Festival, Horizons Award
Nagrade argentinske akademije za film i znanost – najbolji novi glumac, najbolja kamera, najbolja glazba

Životopis redatelja
Armando Bo rođen je u Buenos Airesu kao treća generacija obitelji filmaša. Studirao je režiju u New Yorku i povijest umjetnosti u Buenos Airesu. Bo je traženi redatelj reklama i dobitnik 50 međunarodnih nagrada. Godine 2009., Alejandro González Iñárritu, Bo i Nicolás Giacobone zajedno su napisali scenarij za film 'Biutiful', koji je nominiran za dva Oscara 2011. 'Posljednji Elvis' Boov je prvi igrani film.

Kritike
'Glavni glumac je odličan i stvarno pjeva kao Elvis, a da snime američku verziju filma, vjerojatno bi ga glumio Paul Giamatti. Nema puno štofa za dugometražni film, koncept je vjerojatno bolje zvučao na pitchingu, no ima dosta malih fora - kći Elvisovog dvojnika zove se Lisa Marie, a njegove kolege su dvojnici Iggyja Popa i Johna Lennona...'
Siniša Paić, Filmski.net

'Popraćen sjajnom izvedbom pravog ‘tribute’ umjetnika i oponašatelja Elvisa Presleyja, Johna McInernyja, Boova suosjećajna studija karaktera fokusira se na životnu prazninu jednog muškarca dok se bori za svoju posljednju izvedbu.'
Sheri Linden, Hollywood Reporter

‘Posljednji Elvis’ je uvjerljiva, dopadljiva i dosljedno angažirana fantazija....McInernyjeve izvedbe Elvisovih pjesama vrhunac su filma.'
John Anderson, The Variety

s.p.