Kockanje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kockanje

Kockanje

Runner Runner (2013.)

Appian Way

91' krimi, drama, triler

Režija:           Brad Furman

Uloge: Ben Affleck, Justin Timberlake, Gemma Arterton, Sam Palladio, Laurence Mason, Louis Lombardi, Anthony Mackie

Scenario:        Brian Koppelman, David Levien

Producent/i:   Leonardo DiCaprio, Jennifer Davisson Killoran, Brian Koppelman, Michael Shamberg, David Levien, Stacey Sher

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica, Facebook, Imdb

Kockanje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
5
0.00

Triler o svijetu ilegalnog internetskog kockanja u kojem glume Ben Affleck i Justin Timberlake.

Student Princetona Richie (Justin Timberlake) ganja novi američki san: lako i trenutno stjecanje ogromnog bogatstva. Nakon što biva prevaren na internetskoj stranici i nestane njegov novac za školarinu, Richie odlazi u Kostariku kako bi se suočio s tajkunom internetskog kockanja Ivanom Blockom (Ben Affleck). Block je impresioniran upornošću mladog igrača i uzima ga pod svoje, obećavši mu da će mu pokazati kako to sve funkcionira, a mladi student ubrzo biva očaran Blockovom suradnicom Rebeccom Shafran (Gemma Arterton) i zaveden Blockovim obećanjem bogate zarade.

Ipak, uskoro otkriva da Blocka traže zbog reketarenja, iznude i podmićivanja, a FBI-ov agent Shavers (Anthony Mackie) želi privesti Blocka pravdi. Block ostavlja Richieja da bude žrtveno janje, pa Richie mora naći način da ostane korak ispred Blocka i Shaversa, kako ne bi završio iza rešetaka.

Originalni naslov filma, 'Runner Runner', je izraz vjerojatno poznat samo najzagriženijim pokerašima. Objašnjenje je sljedeće: u Texas Hold ‘em pokeru svakom igraču dijele se dvije zatvorene karte koje ne vide ostali igrači. Djelitelj zatim na stolu otvara tri karte – to se zove Flop. U sljedećem krugu djelitelj otvara četvrtu kartu - to se zove Turn, a na kraju djelitelj na stolu otvara petu kartu ili River. Dobije li igrač dvije karte koje mu trebaju na Turnu i Riveru, to je velika sreća i u pokeraškom žargonu to se zove Runner Runner.

s.p.