Kauboji  - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kauboji

Kauboji

Kauboji (2013.)

Kabinet

90' komedija, drama, glazbeni, vestern, crna komedija

Režija:           Tomislav Mršić

Uloge: Saša Anočić, Ivana Rushaidat, Nina Erak, Ana Begić, Živko Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Kruno Klabučar, Rakan Rushaidat, Radovan Ruždjak

Scenario:        Tomislav Mršić, prema drami Saše Anočića

Producent/i:   Suzana Pandek

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi:

službena stranica, Facebook, Imdb

Kauboji

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Popularna predstava o predstavi postala je - popularni film! Neobična mješavina socijalne drame i komedije, vesterna i mjuzikla, i to sve na hrvatski način!

Relativno uspješan kazališni redatelj Saša vraća se u rodni gradić. Iza sebe ostavlja naizgled uspješnu karijeru, a sa sobom nosi razočaranje, tek zaliječenu bolest i par kofera. Useljava se u tmurni lokalni hotel. No, od posla ipak ne uspijeva pobjeći jer ga načelnik mjesta dočeka sa ponudom postavljanje predstave u zamrlom lokalnom kazalištu.

Na audiciju mu se prijavi svega pet kandidata i Saša nema izbora nego angažirati ih sve. Budući da novi kandidati nemaju preširoku kulturnu naobrazbu, a još manje afinitete, dolaze do jedine ishodišne točke zajedničke svim kandidatima – vesterna. Ni žanr, ni sva Sašina iskustva, ni njihova volja - ništa toj predstavi ne garantira uspjeh. Upravo suprotno.

Osim što je adaptacija vrlo gledane predstave Teatra Exit, film računa i na filmsku publiku jer je osvojio pulsku nagradu publike, i to s prosječnom ocjenom 4,79.

Redateljeva izjava:
'Žanrovski su pozicionirani između socijalne drame i komedije. Za mjesto radnje odabran je mali industrijski gradić, dovoljno malen i klaustrofobičan da život u njemu bude nemoguć, a dovoljno velik da bi postojanje karaktera koje opisujemo bilo moguće i uvjerljivo. Dramaturški, 'Kauboji' dijele puno toga s britanskom socijalnom dramom ('Billy Elliot', 'Full Monty', 'Brassed off'...). U ovom žanru, ili podžanru - kako ga neki karakteriziraju - naglasak je uvijek na jasnim pričama, funkcionalno profiliranim karakterima i suptilno ocrtanim socijalnim podtekstom radnje.'

s.p.