Život je lakši zatvorenih očiju - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Život je lakši zatvorenih očiju

Život je lakši zatvorenih očiju

Vivir es fácil con los ojos cerrados (2013.)

FernandoTrueba Producciones Cinematográficas

103' komedija, drama, film ceste

Režija:           David Trueba

Uloge: Natalia de Molina, Javier Cámara, Francesc Colome

Scenario:        David Trueba

Producent/i:   Cristina Huete

Zemlja:          Španjolska

Linkovi:

Imdb

Život je lakši zatvorenih očiju

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Humorna drama o profesoru engleskog koji odlazi na put jer želi upoznati - Johna Lennona!

Godina je 1966. Usamljeni profesor engleskog jezika Antonio zaluđeni je obožavatelj Beatlesa. Kad saznaje da John Lennon dolazi u Almeriju na snimanje filma, Antonio sjeda u auto i kreće na put kako bi upoznao svog idola. Putem skuplja dvoje autostopera - trudnu djevojku Belén i tinejdžera Juanja koji je pobjegao od strogog oca. Film je inspiriran stvarnim događajima, a naslov je stih iz pjesme 'Strawberry Fields Forever' koju je Lennon napisao dok je u Almeriji snimao film 'Kako sam dobio rat'.

'Život je lakši zatvorenih očiju' osvojio je čak šest prestižnih nagrada Goya, uključujući one za najbolji film, redatelja i originalni scenarij. Osim filmom, David Trueba bavi se pisanjem i novinarstvom. Autor je brojnih bestselera od kojih su dva prevedena i na hrvatski.

David Trueba, španjolski redatelj, scenarist, glumac, novinar i pisac rođen je 1969. u Madridu. Najmlađi je sin madridske obitelji s osmero djece, među kojima je i Fernando Trueba, dobitnik Oscara u kategorijiza najbolji strani film 'Belle Époque' iz 1993. Autor je brojnih bestselera od kojih su dva prevedena i na hrvatski.

s.p.