Deadpool - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Deadpool

Deadpool

Deadpool (2016.)

Blitz film i video

106' akcija, ZF, triler, parodija, crna komedija

Režija:           Tim Miller

Uloge: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Gina Carano, Andre Tricoteux, T.J. Miller, Ed Skrein, Stefan Kapičić, Brianna Hildebrand, Leslie Uggams

Scenario:        Rhett Reese, Paul Wernick

Producent/i:   Simon Kinberg, Ryan Reynolds, Lauren Shuler Donner

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb, Službena stranica,

Deadpool

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

Urnebesna akcijska komedija o superjunaku koji je super, ali nije junak - a najviše voli obraćati se publici i sprdati se sa superjunacima.

Film 'Deadpool' temeljen je na priči o najneobičnijem antijunaku Marvel Comicsa. 'Deadpool' je priča o životu bivšeg operativca i specijalca koji je postao plaćenik Wade Wilson, a nakon što je podvrgnut opasnom eksperimentu koji mu je dao moć ubrzanog zacjeljivanja postaje poznat kao Deadpool. Naoružan novostečenim moćima i mračnim, uvrnutim smislom za humor, Deadpool kreće u lov na čovjeka koji ga je zamalo uništio.

Glavnu ulogu ima Ryan Reynolds, koji je i producent, a tu je legenda Marvel Comicsa Stan Lee kao izvršni producent, koji ujedno ima i zabavnu cameo ulogu. Kao i u stripovskom predlošku, i u filmu Deadpool stalno nešto komentira i ispunjava tišinu totalno ludim dosjetkama, te će se film sigurno svidjeti i ljubiteljima komedije. Treba napomenuti da jednu od uloga ima i zvijezda borilačkih sportova Gina Carano, a junaku Colossusu glas posuđuje srpski glumac Stefan Kapičić.


'Deadpool', trailer.

Riječ je o urnebesno zabavnoj akcijskoj komediji koja će se sigurno svidjeti tinejdžerima željnim krvave akcije, vulgarnog humora i lascivne romanse.
Film se odlikuje i brojnim metafilmskim dosjetkama, te se autoironični antijunak stalno obraća publici i sprda sa filmovima Ryana Reynoldsa, X-Menima i ostalim junacima iz svijeta Marvela. Iako film nepotrebno bježi od eksplicitne golotinje glavne glumice Morene Baccarin, 'Deadpool' je prepun vulgarnih dijaloga i krvavih obračuna, a koketira i s hororom, pa se ne preporučuje maloj djeci.

Kreativni marketing filma prepun je ideja za promociju filma, pa se dosjetke Deadpoola mogu čitati i na stranicama Imdb-a. Osim očekivane navale publike, Deadpool može računati i na podršku kritičara kojima se očito sviđa kinetička režija animatora Tima Millera te duhoviti scenarij za koji su zaslužni autori 'Zombielanda' Rhett Reese i Paul Wernick. Chris Stuckmann dao je filmu najvišu moguću ocjenu (A+ iliti 5+) i oduševljen je brzim ritmom filma u kojem 'nema dosadnih scena'. Jedan od kritičara napisao je 'ako te ne osvoji najavna špica, u krivom si filmu', a tim povodom treba upozoriti gledatelje da film nikad ne prestaje sa zezancijom - ima dobrih fora i za vrijeme i nakon odjavne špice!

Siniša Paić

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...