Monsunsko vjenčanje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Monsunsko vjenčanje

Monsunsko vjenčanje

Monsoon Wedding (2001.)

Océan Films / Discovery film i video

114' komedija, romansa

Režija:           Mira Nair

Uloge: Vasundhara Das, Naseeruddin Shah, Lillete Dubey, Parvin Dabas, Tilotama Shome, Shefali Shetty, Neha Dubey...

Scenario:        Sabrina Dhawan

Producent/i:   Caroline Baron, Mira Nair

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Monsunsko vjenčanje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.20
25
0.00

Romantične monsunske kiše padaju nad New Delhijem i donose predah od ljetnih vrućina i priprema za vjenčanje u obitelji Verma.

U Indiji, gdje se miješaju zapadnjačke tekovine sa starim istočnjačkim običajima, dobrostojeća obitelj Verma sprema se za još jedno dogovoreno vjenčanje. Otac Lalit i majka Pimmi vjenčali su se na isti, tradicionalni način, a kroz godine svoga braka prošli su kroz dobro i zlo.

Njihova kćer Aditi sprema za udaju i napuštanje roditeljskog doma. Mladoženja je Indijac koji živi i radi u dalekoj Americi, Hermant Rai, inžinjer iz Houstona. Aditi je pristala na dogovoreni brak s njim nakon prekinute afere sa svojim starijim (i oženjenim) bivšim šefom, TV producentom.

Četiri dana prije vjenčanja Aditi je izgubljena, a traju razna slavlja i pripreme za samu ceremoniju vjenčanja. Brojni gosti, pristigli sa svih strana svijeta, izmjenjuju se oko nje sa svojim čestitkama i životnim pričama.

Njena starija, neudana sestrična Ria otkriva joj obiteljsku tajnu koju je skrivala godinama. Mlađa sestrična, teenagerica Ayesha upušta se u vatreni flert s jednim od gostiju iz Amerike. Čak se i obiteljska sluškinja u to vrijeme zaljubljuje u čovjeka koji im pomaže pri organizaciji svadbe. Dok pod monsunskim kišama sve buja od života, Aditi se prestrašeno pita hoće li i u njenoj životnoj priči biti ljubavnog happy-enda.