Kraljević i ja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kraljević i ja

Kraljević i ja

The Prince and Me (2004.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

111' komedija, romansa

Režija:           Martha Coolidge

Uloge: Julia Stiles, Luke Mably, Miranda Richardson, James Fox

Scenario:        Jack Amiel, Michael Begler, Katherine Fugate

Producent/i:   Mark Amin, Jeffrey Lampert

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Kraljević i ja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.74
19
0.00

Romatični filmić govori o potrazi za ljubavi i odlučnosti u životnim ciljevima dvoje mladih koji nisu niti svjesni da su ljubav već pronašli.

Paige Morgan (Julia Stiles), pomno je isplanirala svoju budućnost i naporno radi da postigne svoj ciNo, nije predvidjela da će upoznati ljubav svog života – Eddiea (Luke Mably), koji je zapravo Edvard Valdemar, kraljević i prijestolonasljednik Danske!

Edvard je poželio pobjeći od svojih kraljevskih obveza. Žudi za slobodom, zanimaju ga lijepe žene i brzi automobili, a od svojih odgovornosti pobjegao je daleko na američke pašnjake, upisao se na sveučilište, promijenio ime i zaljubio se u Paige.
 
Paige se polako zaljubljivala u Edvarda no to je teško priznala i sebi i njemu, a još gore joj je bilo kad je doznala njegovo pravo podrijetlo. Ubrzo, Eddie saznaje žalosnu vijest da mu je otac ozbiljno bolestan, pa se mora hitno vratiti u Dansku dok Paige ostaje u Americi, rastrgana između svojih ciljeva i nove ljubavi.

Uskoro se nađe u vrtlogu raskošnih zabava, krojačica, prekrasnih haljina i dvoraca, a sve ono o čemu  druge djevojke samo maštaju događa se baš njoj koja to nikada nije željela. Odlučna u namjeri da postigne sve, da postane liječnicom i da zadrži svoju ljubav, nailazi na brojne poteškoće.

Da bi se glumci pripremili za uloge pripadnika dvora, morali su učiti pravila ponašanja, kretnje i govor - od manira za stolom do rukovanja te ispravnog načina sjedanja u automobil i izlaženja iz njega. Većina filma snimljena je u Kraljevskoj palači, scenografija je bazirana na danskom dvorcu Fredericksburgu, a snimanje scena na farmi Paigeine obitelji odvijalo se na pravoj farmi krava što je mladoj Juliji Stiles rođenoj u New Yorku dalo priliku da savlada neobične stvari – npr. mužnju krava. Svi su rekli da joj je to jako dobro išlo!