Amarcord - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Amarcord

Amarcord

Amarcord (1973)

Warner Home Vídeo / ISSA film i video

127' komedija, drama

Režija:           Federico Fellini

Uloge: Pupella Maggio, Armando Brancia, Magali Noël, Ciccio Ingrassia, Nando Orfei

Scenario:        Federico Fellini, Tonino Guerra

Producent/i:   Franco Cristaldi

Linkovi: imdb

Amarcord

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.77
60
0.00

Poluautobiografski film Federica Fellinija daje nostalgičan pogled na život u talijanskom obalnom gradiću Riminiju, tridestih godina prošlog stoljeća.

Tridesete godine u Italiji mogu se okarakterizirati kao predmusolinijevsko razdoblje. U malom, obalnom, talijanskom gradiću Riminiju dolazi proljeće a s njime i veliki, gradski festival koji slavi rođenje novog života. Okupljanje stanovnika na središnjem gradskom trgu prvo je od mnogih koje film prati.

Svaki puta cijela se zajednica okuplja na jednom mjestu, gdje je najbolje vidljiva raznovrsnost i bizarna dizorjentiranost različitih ličnosti. Vidimo nekoliko žena koje imaju nacrtane, visoko podignute obrve na provokativan način što daje dozu seksualnosti i drame.

Cijokupni ton filma i njegova radnja otežavaju gledatelju praćenje i shvaćanje osnovne radnje. Umjesto toga, koncentrirani smo na nekoliko upečatljivih sekvenci. U nekoliko takvih djelova pratimo mladića Titta koji dolazi iz provincije. On upoznaje poludjele likove opsjednute seksom...