Baš kao Beckham - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Baš kao Beckham

Baš kao Beckham

Bend It Like Beckham (2002.)

Fox Sarchlight Pictures / Discovery film i video

112' komedija, drama

Režija:           Gurinder Chadha

Uloge: Parminder Nagra, Keira Knightley, Jonathan Rhys-Meyers, Anupam Kher, Archie Panjabi, Shaznay Lewis

Scenario:        Gurinder Chadha, Paul Mayeda Berges, Guljit Bindra

Producent/i:   Paul Mayeda Berges, Gurinder Chadha, Ulrich Felsberg, Deepak Nayar

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Baš kao Beckham

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.09
32
0.00

Svijet ženskog nogometa iz perspektive 18-ogodišnjakinje, Jesminder Bjamrae - 'Jess', koju roditelji Indijci žele tradicionalno odgojiti.

Film redateljice Gurinder Chadha je osvojio brojne nominacije, nekoliko nagrada, oduševio je kritičare, a publika ga je fantastično prihvatila. Govori o indijskoj obitelji koja živi u Londonu i trudi se svim raspoloživim sredstvima da mlađa kći, Jess (Parminder Nagra), bude što sličnija starijoj sestri koja se priprema za indijsko vjenčanje savršeno kuha i dobra je domačica, a ni ne slute da Jess obožava Davida Beckhama i da mašta o profesionalnoj karijeri nogometašice.

Njezina majka vjeruje da Jess ima dvije životne zadaće koje joj pomaže ispuniti. Jedna je da nauči skuhati kompletni indijski ručak, a druga da se uda za slatkog indijskog mladića, i to točno tim redosljedom. Nju šokira činjenica da bi Jess pokazivala gole noge svim prisutnim navijačima na stadionu. Međutim, Jess igra nogomet s dečkima u parku i sanja o tome da igra za Englesku, baš kao i njezin idol – David Beckham.

Jednog lijepog dana, kako to obično biva, iz vedra neba pored parka prošetala se Juliette (Keira Knightley), koja igra nogomet za Hounslow Harriers i pozvala je da im se pridruži. Trener je mladi Irac u kojeg se Jess zaljubljuje i stvari se totalno kompliciraju. Dolazi trenutak kad će i ona i njezina obitelj morati odlučiti da li će trčati za loptom i svojim snom po engleskim igralištima ili će živjeti tradicionalan život kakav joj se ne sviđa.