Buffalo Soldiers - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Buffalo Soldiers

Buffalo Soldiers

Buffalo Soldiers (2003.)

MIramax / Discovery film i video

130 minuta komedija, drama, ratni

Režija:           Gregor Jordan

Uloge: Joaquin Phoenix, Scott Glenn, Ed Harris, Anna Paquin, Brian Delate

Scenario:        Eric Weiss

Producent/i:   Rainer Grupe, Ariane Moody

Linkovi:

službeni site
trailer

imdb

Buffalo Soldiers

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.95
20
0.00

APP 06.12.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Neuspjela misija Uncle Sama

Ovo je neobičan, drugačiji, i osvježavajući, film u odnosu na slične filmove o američkim vojnicima i američkom patriotizmu. Sam naziv filma dolazi od termina kojim se opisuju regruti koji su mogli birati; ili vojska ili zatvor. Ideja vojnog vrha je bila da se na taj način ''američka zalutala mladež vrati na pravi put''. Ali, tipovi poput Ray Elwooda u ovom filmu i u takvim situacijama će uspjeti se snaći i izvući korist za sebe. U njegovom slučaju to je preprodavanje svega i svačega na crnom tržištu, što polako ali sigurno vodi do sve većih problema i kompliciranih situacija.
Zbog lošeg tajminga filma bio je dugo na čekanju što je rezultiralo lošim scoreom na blagajnama i lošom reputacijom među amerima (kako je Jordan mogao samo tako dirati u njihovu svetinju-vojsku). Sve u svemu, veoma zanimljiv i zabavan film

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

timbouctou 17.07.2005 Ocjena recenzije : 5.0

sex, droga i vojna logistika

Odličan film kojemu je možda jedina zamjerka to što je Jordan zabrazdio na nekoliko kolosijeka pa ostaje nejasno radi li se o čistoj satiri, pacifističkoj kritici ili tipičnom heist filmu - elementi svega toga su ovdje...
Elwood je simpatičan momak koji se oportunizmom bori protiv dosade - iskorištavajući častohlepnost, gramzivost i glupost nadređenih.
Sjajno se provodi takvim lifesytleom sve dok mu na vrat ne sjedne Lee (Glenn) koji predstavlja metaforu pravog vojničine kakvi u vojsci nalaze dom, a u lokalnim ratovima Disneyland.
Gledatelju ubrzo postaje jasno kako se u vojsci napreduje na dva načina - transformiranjem u ulizicu ili masovnog ubojicu - a kako znamo da su to dvije najpopularnije podvrste filmskih negativaca, postaje kristalno jasno zašto je film imao velikih problema sa objavljivanjem u naglo patriotizmom zaraženoj Americi nakon 11.9.
Komičnih momenata također ima dosta - osobito u prvoj polovici filma (sekvenca kad napljugani tenkisti vrludaju po gradu je odlična) te se samo zbog njih isplati pogledat film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Katarina 05.06.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Hrabro

Film o američkim vojnicima u Europi. Nije dobro prošao u Americi jer je izašao u jako krivo vrijeme - neposredno prije 11. rujna. Iskrena i zabavna priča o životu malih ljudi u velikoj mašineriji američke vojske, bizarnim, smniješnim i tužnim stvarima koje im se događaju, pomalo na tradiciji Kvake-22.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: