Od klinke do komada - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Od klinke do komada

Od klinke do komada

13 going on 30 (2004.)

Revolution Studios / Blitz film i video

97 minuta komedija, drama, romansa

Režija:           Gary Winick

Uloge: Jennifer Garner, Judy Greer, Andy Serkis, Christa B. Allen, Sam Ball

Scenario:        Cathy Yuspa, Niels Mueller, Rita Hsiao, Josh Goldsmith

Producent/i:   Donna Arkoff Roth, Susan Arnold, Donna Roth, Gina Matthews

Linkovi: službeni site
trailer

imdb

Od klinke do komada

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.69
29
0.00

Dok smo mali želimo biti veliki. Kad narastemo shvatimo da svijet odraslih i nije tako sjajno mjesto kakvim se čini iz dječje perspektive.

1987. je godina. Jenna (Jennifer Garner) je skoro pa 13-godišnja šiparica čiji se tjelesni razvoj ne odvija dovoljno brzo. Barem ne onako brzo kao što bi to ona željela. Tlače ju njezini Dosadni roditelji, a sva cool ekipa u školi izbjegava. Da stvar bude gora, preslatki dečko koji joj se sviđa jedva da zna njezino ime.

Nezadovoljna svojim životom i druženjem samo s najboljim frendom, susjedom Mattom Flamhaffom, Jenna odluči pozvati cool ekipu na proslavu svog 13. rođendana. Ali, tulum bude potpuni promašaj. Vrhunac poniženja desi se kada ekipa Jennu zaključa u ormar i nakon toga svi odu doma. Sama u ormaru, Jenna najiskrenije zaželi da bude odrasla i da živi život kakav bi htjela.

Nekim čudom njena se želja ostvaruje. Slijedeći dan, kada se napokon iskobelja iz ormara, Jenna izlazi u godinu 2004. u kojoj ima 30 godina. Da stvar bude još bolja, ona je zgodna uspješna poslovna žena koja živi u prekrasnom stanu na Petoj aveniji. Napokon je cool i popularna!

Taj dio je prilično uzbudljiv. Ali u kupaonici, pod tušem otkriva golog muškarca kojeg, čini se, jako dobro poznaje. Fuuuuj… Nigdje ne može pronaći svoje roditelje, a pred zgradom sreće blebetavu ženu koja je praktički ugura u limuzinu. Žena ne prestaje pričati, a između njezinih riječi uspijeva razabrati da je ona urednica prestižnog Poise magazina. U kojem je Jenna zaposlena kao marketinški stručnjak. 

Njaveći problem u cijeloj priči je što ona nema nema pojma kako je tu dospjela. I nedostaje joj prijatelj Matt. Kada se napokon dovoljno ohrabri i odluči ga potražiti otkrriva da njih dvoje više nisu u kontaktu i da je on uspješni fotograf. No, on je zaručen i uskoro će se vjenčati. Jenna shvaća da mora odlučiti što joj je najvažnije u životu i samo se nada da sada nije prekasno da osvoji Mattovo srce.