Aladdin - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Aladdin

Aladdin

Aladdin (1992.)

Walt Disney Home Video / Continental film

90' animirani, obiteljski, fantastika

Režija:           Ron Clements, John Musker

Scenario:        Roger Allers, Ron Clements, Ted Elliott

Producent/i:   Ron Clements, John Musker

Linkovi: imdb

Aladdin

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.59
27
0.00

Priču o Aladdinu i duhu iz svjetiljke svi znamo. Pred nama je prebogato, tzv. Platinasto dvostruko DVD izdanje ovog klasika.

Kako bi posvetio posebnu pozornost svojim animiranim klasicima Disney je oformio posebnu, tzv. Disney Platinum seriju DVD-a. U listopadu svake godine 'Mickey Mouse' izdaje jedan od svojih klasika na kojem radi cijeli tim stručnjaka kako bi što bolje upakirao svako od izdanja.

Pratimo Aladina i njegovog vragolastog majmuna Abua koji kreću u misiju spašavanja dražesne princeze Jasmine koju je oteo zli čarobnjak Jafara. Aladinov se život okreće naglavačke u trenutku kada protrlja čarobnu svjetiljku te oslobodi duha koji se obvezuje da će mu ispuniti tri želje.

Nakon premijere sa 'Snjeguljicom i sedam patuljaka', te 'Ljepotice i zvijeri' i 'Kralja Lavova', 'Alladin' je četvrti od deset planiranih platinastih naslova. Osim posebno remasterirane slike i zvuka na disku se nalazi doslovno sve što ste ikada poželjeli znati o Aladdinu od dokumentaraca, izbačenih scena, interaktivnih sadržaja, glazbenih brojeva do storyboardsa, brojnih intervjua i sadržaja za najmlađe.

Spomenimo još već uobičajenu sinkronizaciju na hrvatski jezik uz naravno, originalni engleski audio zapis.