Star Wars trilogija - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Star Wars trilogija

Star Wars trilogija

Star Wars Trilogy (1977. (Star Wars: A New Hope), 1980. (The Emp)

LucasFilm / Continental film

121' (Star Wars: A New Hope), 124' (The Empir akcija, avantura, ZF

Režija:           George Lucas

Uloge: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Alec Guinness, Peter Cushing

Scenario:        George Lucas

Producent/i:   George Lucas

Star Wars trilogija

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.68
41
0.00

Nakon dugih sedam godina najočekivanije DVD izdanje u povijesti medija napokon se našlo na policama dućana. Riječ je o četverostrukom DVD setu originalne trilogije.

Originalni Star Warsi još su davne 1977. godine postavili nove standarde u specijalnim efektima postigavši nezapamćen uspjeh diljem svijeta. Nakon poraza u prvom filmu impreij je izvratio udarac 1980. godine u možda i ponajboljem nastavka u povijesti filma. Godina 1983. označila je povratak Jedija.

Jedanom davno u tamo nekoj galaksiji bio je Luke Skywalker, mladić koji je vodio miran (i dosadan) život na ujakovoj farmi na zabačenom planetu, sanjajući o istraživanju galaksije i životu pustolova. Galaksija je u to doba bila sve samo ne mirno mjesto. Vrijeme je to dugogodišnjeg rata između tzv. Galaktičkog Carstva i pobunjeničkog pakta koji se borio za slobodu. Jednoga dana na Lukov planet dolaze dva droida sa tajnom porukom od princeze koja je na čelu pobunjenika. Riječ je o poruci upućenoj Jedi vitezu Obi-Wan Kenobiju koji živi nedaleko Lukea. Droidi nose poruku o konstrukciji Zvijezde smrti, velike i moćne svemirske stanice koja je u stanju uništiti cijeli planet.

Riječ je uvodu prvog filma kojim smo se podsjetili gradiva. Ukoliko ste, u što ne sumnjamo, već pogledali filmove i sami znate što se događalo dalje. Ukoliko niste ne želimo vam pokvariti zadovoljstvo.

Zvučni zapis sva tri filma toliko je zapanjujuć da, ukoliko još niste, imate i više nego dobar razlog da nabavite surround sistem. Vizualna prezentacija produkt je čišćenja originalne trake na čemu je više od godine dana radila cijela vojska ljudi. Rezultat je kristalno čista slika na razini današnjih, skupih hollywoodskih naslova.

Sami filmovi nešto su izmjenjeni. Ovdje nije riječ o Special edition verzijama ove svemirske bajke iz 1997. godine već o novim izdanjima sa nekim preinakama i dodacima. Vidljivo je kako je Lucas na taj način želio updejtati filmove sa novom prequel trilogijom. O kakvim je promjenama riječ? Otkrijte sami.

Svaki od filmova sadrži komentar Georga Lucasa i njegovih suradnika dok je četvrti disk rezerviran za preostale dodatke među kojima dominira, novi, 150 minta dugi dokumentarac o fenomenu Star Warsa. Više o samom izdanju već smo pisali. Uživajte...