Nagradni Animafest - ulaznice za petak i subotu! - Specials
Home      Specials      Nagradne igre      Nagradni Animafest - ulaznice za petak i subotu!

Nagradni Animafest - ulaznice za petak i subotu!

Hitno dijelimo 2 ulaznice za 2 španjolska filma na Animafestu - 'Apostol' i '30 godina tame'!

s.p. 07.06.2013 0 komentara

Nagradni Animafest - ulaznice za petak i subotu!

Petak, 7. lipnja
22:00, Cineplexx Centar Kaptol (dvorana 3)

'APOSTOL'
SVJETSKA PANORAMA
Fernando Cortizo, Španjolska, 2012, 82’
 
Za sve ljubitelje Agathe Christie u Veliku panoramu stiže 'Apostol', film sa svim odlikama dobroga krimića: misterij, avantura, teror, humor, spletke, intriga. 'Apostol' će pružiti veliku dozu napetih obrata i preokreta u radnji, ali i ekspresivnih i jedinstvenih likova. U priči pratimo Ramona, odbjeglog robijaša koji se skriva u planinskom gradiću. Ono što se u početku čini kao napušteno mjesto sa samo nekoliko ostarjelih stanovnika razotkriva se kao selo koje živi pod kletvom već 600 godina, a naizgled bezopasni starci samo traže žrtve koje će predati Koscu Smrti. 'Apostol' je prvi dugometražni film snimljen stop-motion stereoskopskom tehnikom u Europi. Preko 200 ljudi surađivalo je na projektu koji je predvodio redatelj Fernando Cortizo. Sjajnu animaciju prati glazba koju je skladao Philip Glass, koji je tri puta bio nominiran za nagradu Oscar.

Subota, 8. lipnja
20:00, Cineplexx Centar Kaptol (dvorana 3)

'30 GODINA TAME'  
WAS IST EUROPA? – DUGOMETRAŽNI FILMOVI
Manuel H. Martín, Španjolska, 2012, 85’44’’

Povjesničari kažu da je Španjolski građanski rat završio 1939. godine, no za mnoge 'neprijatelje' Francova režima on je trajao još 30 godina. Kroz to vrijeme Španjolska je živjela diktatura koja je gazila ljudska prava. Dok je svijet vidio zemlju u procesu modernizacije, u domovima takozvanih 'poslijeratnih krtica' događala se prava drama. Nakon završetka Građanskog rata, Manuel bezuspješno pokušava pobjeći iz Španjolske. Kako bi ga spasili od streljačkih vodova, on i njegova supruga odlučuju ga sakriti u maloj rupi u zidu njihove kuće. Manuel nije mogao ni zamisliti da će taj maleni prostor u zidu postati njegov osobni zatvor idućih 30 godina. Uz pratnju arhivskog materijala, intervjue s novinarima, povjesničarima i s Miguelovim unukama film prati mračno razdoblje španjolske povijest. Miguelovo iskustvo prikazano je ručno crtanom animacijom koja prenosi osjećaj straha i izolacije.

U suradnji s Animafestom organiziramo nagradnu igru u kojoj za svaku od navedenih projekcija dijelimo 1X2 ulaznice. Trebate samo čim prije poslati 1 poruku s naslovom 'Animafest', naglasiti koju projekciju želite gledati i ostaviti osobne podatke (ime i prezime, adresa), i to na adresu info@filmski.net. Nagradna igra traje do podjele ulaznica, a onda ćemo objaviti imena sretnih dobitnika. Sretno!

+++++++++++++++++++++++++++

Ulaznice za '30 godina tame' osvojio je Zoran Zankola. Čestitamo!

Komentari

Nema komentara.