Crtići po europskom izboru - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Crtići po europskom izboru

Crtići po europskom izboru

Za titulu najboljeg europskog dugometražnog crtića bore se SF 'Planet 51', magični 'Iluzionist' i pustolovni 'Sammy na putu oko svijeta'.

s.p. 22.09.2010 0 komentara

Crtići po europskom izboru

Europska filmska akademija objavila je 3 nominacije za najbolji europski dugometražni animirani film u 2010. godini. To su španjolsko-britanski 'Planet 51' Jorgea Blanca, britansko-francuski 'Iluzionist' Sylvaina Chometa te belgijski 'Sammy na putu oko svijeta'.


'Planet 51', trailer.

'Planet 51' smo već mogli vidjeti u kinima, riječ je o zabavnom filmu u kojem se na planetu vanzemaljaca svi boje ljudskog astronauta jer očekuju - invaziju tuđinaca! 'Iluzionista' smo već predstavili, riječ je o priči o mađioničaru kojem izumire posao, ali još uvijek ide na turneje po kavanama, pa sreće djevojčicu Alice koja vjeruje da su njegovi trikovi prava magija.


'Iluzionist', trailer.

'Sammy na putu oko svijeta' nas tek očekuje u kinima, i to oko Božića - 23.12.2010. Glavni junak je kornjača Sammy koja se nakon izlijeganja na pješčanoj kalifornijskoj plaži pokušava dočepati mora i usput pronalazi, ali odmah i gubi ljubav svog života - kornjačicu Shelly. Redatelj Ben Stassen je prošle godine s 3D crtićem 'Fly Me To The Moon' bio nominiran za najbolji europski film, a s Hrvatima je surađivao kao producent Papićevih filmova 'Život sa stricem' i 'Infekcija'.


'Sammy na putu oko svijeta', trailer. 

Nominirane filmove će pogledati 2300 članova Europske filmske akademije, a pobjednik će biti proglašen na dodjeli Europskih filmskih nagrada 4. prosinca u estonskom Tallinnu.

Komentari

Nema komentara.