Animafest u Rijeci - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Animafest u Rijeci

Animafest u Rijeci

Ovogodišnje dugometražno izdanje 21. svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb 2011. ponovno stiže u Art-kino Croatia!

filmski.net 03.06.2011 0 komentara

Animafest u Rijeci

Animafest u Rijeci donosi strastvenu ljubavnu priču 'Chico i Rita' koju su u ritmu latinoameričkih balada, bolera i rumbe, ispričali Oskarovac Fernando Trueba i najpoznatiji španjolski dizajner Javier Mariscal kao i najskuplji švedski animirani film svih vremena - 'Metropia' Tarika Saleha.Tu su i filmovi za cijelu obitelj: najnovija uspješnica studija Folimage - napeti triler za cijelu obitelj 'Život jednog mačka' i prekrasni 'Kerity- kuća bajki' novi film čuvenog Dominiquea Monferya.

Od petka, 10. lipnja, do nedjelje, 12. lipnja, prikazat će se neki od najvrednijih i najvažnijih dugometražnih animiranih filmova nastalih u posljednje dvije godine diljem svijeta za malu i veliku publiku. Ulaz je slobodan za djecu do 12 godina.



Nagrađivani 'Technotise: Edit i ja' Alekse Gajića, čiji Hollywood priprema remake, frenetična je cyberpunk-priča o Edit Stefanović, studentici psihologije koja u želji da položi težak ispit potraži usluge crnog tržišta te u vlastito tijelo ugradi ukradeni vojni čip.

Za male i velike također, na programu Animafesta u Rijeci je i bezvremena bajka Hansa Christiana Andersena 'Ružno pače' u animiranoj verziji s lutkama, proslavljenog majstora ruske animacijske škole Garrija Bardina. Kritika i publika odlično su prihvatili ovu uzbudljivu i dirljivu glazbenu komediju za male i velike ljubitelje animacije.

Za one najmlađe i njihove roditelje,  tu je i Animafest za najmlađe - izbor kratkometražnih dječjih animiranih filmova bez dijaloga.

I ove godine pripremljeni su povoljni festivalski paketi za sve koji žele nesmetano uživati u festivalskom programu, pa će uz ulaznice za pojedinačnu projekciju, publika će moći kupiti Animafest dnevnu ulaznicu (tri projekcije + festivalski katalog), te Animafest paket ulaznica (za sve projekcije + poklon festivalski katalog).

Službena web stranica: www.animafest.hr
Više i na www.art-kino.org

Komentari

Nema komentara.