Samo jedan dan života - Dokumentarni
Home      Vijesti      Dokumentarni      Samo jedan dan života

Samo jedan dan života

Ridley Scott i Kevin Macdonald traže korisnike You Tubea za snimanje dokumentarnog filma 'Life in a Day'!

s.p. 09.07.2010 0 komentara

Samo jedan dan života

You Tube je krenuo u potragu za ljudima diljem svijeta koji će snimanjem video zapisa o jednom danu u svom životu sudjelovati u stvaranju prvog dugometražnog dokumentarnog filma u potpunosti stvorenog od materijala korisnika ove online zajednice. Video zapisi snimljeni na dan 24. srpnja 2010. i postavljeni na internetsku stranicu www.youtube.com/lifeinaday bit će objedinjeni u dokumentarni film 'Life in a Day' ('Život u jednom danu').


Najava projekta 'Life in a Day' ('Život u jednom danu)'.

Za režiju je zadužen Oscarom nagrađeni redatelj Kevin Macdonald ('U vrtlogu igre', 'Posljednji škotski kralj'), a projekt će producirati Ridley Scott ('Robin Hood', 'Gladijator') i njegova producentska tvrtka Scott Free Productions, s tim da cijeli projekt podržava i kompanija LG Electronics. Pojedinci čiji video zapisi postanu dijelom filma 'Life in a Day' bit će navedeni kao suredatelji, dok će 20 najsretnijih imati priliku posjetiti premijeru filma na Sundance Film Festivalu 2011.

''Life in a Day' je zamišljen kao vremenska kapsula koja će budućim generacijama prenijeti kako je bilo živjeti 24. srpnja 2010. To je jedinstveni eksperiment u eri stvaranja i dijeljenja sadržaja putem društvenih mreža, a nema boljeg načina za prikupljanje toliko velike količine materijala od uključivanja globalne internetske zajednice' - izjavio je Kevin Macdonald. Više informacija o ovom zanimljivom projektu potražite na njegovoj službenoj stranici.

Komentari

Nema komentara.