Preminuo Leslie Nielsen - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Preminuo Leslie Nielsen

Preminuo Leslie Nielsen

Legendarni glumac iz parodija 'Goli pištolj' i 'Ima li pilota u avionu', komičar koji je ozbiljnog lica izgovarao najveće smijurije.

s.p. 29.11.2010 0 komentara

Preminuo Leslie Nielsen

Leslie Nielsen nas je dosad uvijek nasmijavao, ali sada nas je i jako rastužio - ove nedjelje preminuo je od posljedica upale pluća u 84. godini života. Objavljeno je da je posljednje dane života proveo u svom domu na Floridi, okružen obitelji i prijateljima. Nielsen se rodio u kanadskom gradu Regini 1926. godine, a svoju glumačku karijeru počeo je 1950-ih, u 'zlatnom dobu televizije'.

Zbog specifičnog glasa često je bio narator u dokumentarcima i reklamama, a nakon prvih filmskih uloga dobio je ponudu za nastup u 'Zabranjenom planetu'. Film je odmah postao SF klasik, a Nielsen je nastavio karijeru glumeći u raznim vrstama filmova, od romantičnih komedija do filmova katastrofe.


'Goli pištolj 2 1/2', trailer.

Zauvijek će ga obilježiti nastup u genijalnoj parodiji iz 1980. 'Ima li pilota u avionu', a nakon uspjeha tog filma nastavio je surađivati s autorskim trojcem kojeg su činili Jim Abrahams, David Zucker i Jerry Zucker. Počeo je glumiti policajca Franka Drebina u njihovoj TV seriji 'Police Squad' koja je parodirala krimiće, a kasnije je taj lik postao i glavni junak popularnog filmskog serijala 'Goli pištolj'.

Iako je u mladosti glumio i u dramama i hororima, pred kraj života je nastupao uglavnom u komedijama i dječjim filmovima promjenjive kvalitete. Ipak, čak i kada je glumio u lošim filmovima, ostavljao je dojam vrhunskog komičara koji je znao kako se može biti duhovit i s mrtvačkim ozbiljnim licem i glasom.

Komentari

Nema komentara.