Nezavisni i francuski Oscari - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Nezavisni i francuski Oscari

Nezavisni i francuski Oscari

'Crni labud' poharao 'nezavisne Oscare', a priča o dobitnicima francuskog Cesara je priča o ljudima, bogovima, Polanskom i Tarantinu!

s.p. 01.03.2011 0 komentara

Nezavisni i francuski Oscari

Iako je na Oscarima osvojio samo nagradu za najbolju glumicu, 'Crni labud' je trijumfirao na 'Nagradama nezavisnog duha' - Independent Spirit Awards! Na ovim 'Oscarima nezavisnog filma' 'Crni labud' proglašen je najboljim filmom, a Darren Aronofsky najboljim redateljem. Natalie Portman je i na ovim nagradama proglašena najboljom glumicom, a film je dobio i nagradu za najbolju fotografiju (Matthew Libatique).

Zanimljivo je da je za najbolji film proglašen i 'Kraljev govor', ali ovaj britanski hit osvojio je priznanje u kategoriji najboljeg stranog filma. Najboljim dokumentarnim filmom proglašen je kultni film o uličnom umjetniku Banksyju 'Uradi i bježi', a najbolji debitantski dugometražni film je 'Get Low'. Dodatne informacije potražite na službenim stranicama Nagrada.


'O ljudima i bogovima', trailer.


A evo i dobitnika ugledne francuske filmske nagrade Cesar. 'O ljudima i bogovima' je osvojio tri nagrade - za najbolji film, sporednog glumca i najbolju kameru. Treba spomenuti da ovaj dobitnik Grand Prixa na prošlogodišnjem Cannesu od 10. ožujka kreće i u hrvatsku kinodistribuciju. Iako se odvija na engleskom jeziku, 'Pisac iz sjene' je rađen u francuskoj koprodukciji pa je i rođeni Parižanin Roman Polanski osvojio nagradu za najboljeg redatelja, a preuzeo je Cesara i kao (ko)scenarist istog filma. Film je dobio još i nagradu za najbolju glazbu i montažu.

'Gainsbourg: Opasne misli' proglašen je najboljim debitantskim filmom, a uzeo je i Cezara za najboljeg glumca (Eric Elmosnino) i za najbolji zvuk. Sara Forestier je proglašena najboljem glumicom za ulogu u komediji Michela Leclerca 'Imena ljubavi' koja je nagrađena i za najbolji originalni scenarij. Bez brige, nagrađeni su i holivudski filmaši - 'Društvena mreža' je barem ovdje trijumfirala i proglašena najboljim (stranim) filmom. Počasnog Cesara za životno djelo dobio je Quentin Tarantino kome su nagradu uručili zvijezde 'Nemilosrdnih gadova' Diane Kruger i Christoph Waltz. Popis svih nagrađenih imate na linku ovdje.

Komentari

Nema komentara.