John Carter visokobudžetni - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      John Carter visokobudžetni

John Carter visokobudžetni

Stigao je prvi trailer za Disneyev znanstveno-fantastični spektakl 'John Carter' koji - prema prvim snimkama - želi krenuti stopama 'Avatara'.

z.m.k. 01.12.2011 0 komentara

John Carter visokobudžetni

Ekranizacija stripa 'John Carter of Mars' počela se planirati još davne 2004. godine, no zbog raznih previranja oko autorskih prava i velikog budžeta, film ćemo u kinima ugledati tek iduće godine. Zbog mnogo specijalnih efekata troškovi snimanja prešli su 250 milijuna dolara, a špekulira se da iznose čak 300 milijuna. 

Redatelj filma je Pixarov genije, Andrew Stanton koji stoji iza animiranih naslova 'Potraga za Nemom', 'Priča o igračkama', 'WALL*E' i 'Život buba'.

Priča prati uzoritog južnjačkog časnika iz Građanskog rata Johna Cartera koji ostavlja svoje zemaljsko tijelo i astralno se projicira u identično tijelo na Marsu. Ondje ga zarobljavaju zeleni barbari s planete Thark, a Carter, silom prilika postaje veliki ratnik, kreće u seriju avantura i oženi princezu helija - Dejah Thoris koja očajnički treba zaštitnika. Iz sretnog braka rađaju se sin Carthoris i kći Tara.

Snima se prema pisanom predlošku 'Tarzanova tate' Edgara Ricea Burroughsa. Serija Burrougsovih 'marsovskih romana' od 11 svezaka objavljivana je od 1912. u All Story magazineu, a kasnije i samostalno.

Studio Disney/Pixar otkupio je prava na sve nastavke pisanog serijala, pa možemo očekivati jednu dugu i plodnosnu franšizu. 

Komentari

Nema komentara.