Human Rights Film Festival 09.-14. 12. 2005. - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Human Rights Film Festival 09.-14. 12. 2005.

Human Rights Film Festival 09.-14. 12. 2005.

Mjesto događanja je zagrebački Studentski Centar, na repertoaru je četrdesetak filmova čiji su glavni motiv – ljudska prava!

filmski.net 22.11.2005 0 komentara

Human Rights Film Festival 09.-14. 12. 2005.

Organizatori Festivala filma o ljudskim pravima za svoj su cilj istakli nastojanje da temu ljudskih prava putem filma, kao popularnog i umjetničkog medija, nametnu kao predmet diskusije koja bi se samim tim infiltrirala u medijski prostor, doprla do šire javnosti te se na taj način i proširila svijest o brojnim aktualnim društvenim temama/problemima.

Želeći popularizirati kritički pristup središnjim problemima suvremenog lokalnog i globalnog okružja, u svome djelovanju ne koriste samo film, već i niz drugih događanja koja bi trebala isprovocirati kritički javni diskurs; gostovanja, prezentacije, okrugle stolove, izložbe i koncerte, a nakon središnjeg festivalskog događanja slijede trodnevne prezentacije Festivala u petnaestak hrvatskih gradova u suradnji s lokalnim kulturnim inicijativama i aktivističkim grupama.

Festivalsko izdanje 2005. ponuditi će publici četrdesetak filmskih naslova koji kroz individualna iskustava svojih protagonista otkrivaju različite trenutke ograničavanja sloboda. Dokumentarnom filmu 'Workingman's Death' redatelja Michaela Glawoggera pripala je čast da otvori festival.

Workingman's Death, Michael Glawogger

Ostatak programa otkriti ćemo vam kroz mrvičke vrijednih i obećavajućih informacija; spomenimo ime Lecha Kowalskog, kralja njujorške undergorund scene, moći ćemo pogledati njegovu trilogiju moći posvećenu zemljama Istoka, 'On Hitler's Highway', 'Boot Factory' i 'East of Paradise'. Nadalje je dovoljno kazati - retrospektiva filmova Chrisa Markera, fotografa, filmaša, videografa, pjesnika, novinara, multimedijalnog umjetnika, dizajnera i svjetskog putnika. Što se filmskog programa tiče završimo imenom Jakea Perlina, kuratora filmskog programa posvećenog svježe preminuloj književnici i ljubiteljici filma, Susan Sontag, koji će održati i predavanje o njenom liku i djelu. Za detaljni popis filmova HRFF-a 2005. proslijeđujemo vas na festivalski službeni site.

U glazbenom dijelu programa gostuju Franci Blašković, SCH – BiH, Vuneny i mnogi drugi.

Stay tuned, kao što vidite, ekipa je nabrijana, čini se da nam se sprema odličan program na nekoliko dragih zagrebačkih lokacija. / nalovna fotografija je iz filma 'Skinhead Attitude' Daniela Schweizera.

službeni site

Komentari

Nema komentara.