Napokon Nirvana? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Napokon Nirvana?

Napokon Nirvana?

Što povezuje Curta Cobaina, mutante, vremenske policajce, profesionalne hrvače i plaćene ubojice? Courtney Love?! Ma neee... 

filmski.net 19.10.2007 0 komentara

Napokon Nirvana?

Već desetak godina iščekujemo filmsku priču o liku i djelu Kurta Cobaina, a sad je izgleda napokon došao i taj čas! Njegova udovica Courtney Love potpisala je ugovor sa studiom Universal, a na projektu će surađivati kao izvršna producentica. Film će biti ekranizacija knjige 'Heavier Than Heaven', koju je napisao Charles Cross koristeći se neobjavljenim Cobainovim dnevničkim zapisima i intervjuirajući njegove prijetelje i obitelj. Dosada je Kurt inspirirao nekoliko filmova, od kojih su najznačajniji Gus Van Santov 'Posljednji dani' i dokumentarni 'Kurt Cobain: About a Son'.

Zasada nije poznato kakvu će ulogu u ovome filmu imati preživjeli članovi Nirvane - Krist Novoselic i Dave Grohl, koji nisu u najboljim odnosima sa Courtney. Inače pričalo se da je upravo ona za glavnu ulogu odabrala Ewana McGregora. Zasada nema vijesti o redatelju, ali se zna da scenarij piše David Benioff, koji je radio na '25. satu', kontroverznom 'Kite Runneru', a trenutno radi na 'Wolverineu'.
 
'Wolverine' je priča o liku koji se na velikom platnu pojavio u 'X-man: Posljednja fronta', a ponovo će ga odglumiti Hugh Jackman. On ipak neće biti usamljeni mutant jer, kako javlja Varitey, u filmu će se pojaviti neki likovi iz X-mena, ali i neki posve novi. Film će se baviti Wolverineovom nasilnom i romantičnom prošlosti, a pojasniti će i kako je dobio svoje nadljudske moći.

Jackman kao Wolverine

Kad već govorimo o moći, nagovijestiti ćemo da se sprema remake 'Timecopa'. Već?! A od originala je prošlo tek 13 godina... Nažalost, ništa od ponovnog pojavljivanja Jean-Claude Van Dammea, ali zato glad za njim utažite ovdje. Također preporučamo vam da 'gricnete' dvije internetske stranice za nove filmove – 'Hellboy 2' i 'Hitman' pa virnite što se kuha u paklenoj kuhinji Guillerma Del Tora i u ubojičinom kotlu.

Dok oni snimaju, redatelj Darren Aronofsky bira filmove sa sličnom temtikom. Pristao je snimiti boksačku dramu 'The Fighter', a sad se zainteresirao za hrvačku priču 'The Wrestler'. Boksači su Mark Wahlberg i Brad Pitt, a u hrvačke tajice uvući će se Nicholas Cage. On će glumiti Randya 'The Ram' Robinsona, profesionalnog hrvača koji se nakon srčanog udara povlači iz ringa i zapošljava u restorančiću. No, nakon nekog vremena dosadi mu raditi sendviče pa se ponovo vraća u ring.

Woodyu Allenu dosadilo je snimati bezimeni film pa mu je naokon odabrao naslov - 'Vicky Cristina Barcelona'. Što god to značilo. U filmu glumi Woodyeva ne-muza Scarlett Johansson, a tu su i autohtone španjolske snage Penelope Cruz i Javier Bardem. Sve što se zasad zna o radnji je da je redatelj opisuje kao 'ljubavno pismo Barceloni'. Uh, bit će da je New York jako ljubomoran...

Komentari

Nema komentara.