Čarobna vijest iz Oza - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Čarobna vijest iz Oza

Čarobna vijest iz Oza

Opet se razmatraju ideje o ekranizaciji 'Čarobnjaka iz Oza', spominju se dva projekta, a vjerojatno će Oz biti snimljen u čarobnom 3D-u.

s.p. 10.03.2010 1 komentara

Čarobna vijest iz Oza

Davne 2007. najavili smo novu, mračniju verziju 'Čarobnjaka iz Oza', a stižu vijesti da će opet oživjeti ideja o ekranizaciji 'Oza'. Naravno, presudan je bio uspjeh 3D 'Alise u zemlji čudesa' koji je inspirirao filmske studije da počnu tražiti bajkovite priče koje mogu spektakularno ekranizirati. Izvorni film iz 1939. učinio je jako puno za popularizaciju šarenog Technicolora, a nagađamo da će nova verzija vjerojatno biti rađena u 3D-u.

Warner Bros. i partnerski New Line zasad razmatraju 2 projekta. Onaj koji smo već najavili je darkerska verzija prema scenariju Josha Olsona ('Povijest nasilja'), a u produkciji Basila Iwanyka ('Clash of the Titans'). Glavna junakinja trebala bi biti unuka legendarne Dorothy koja se vraća u Oz da bi se borila protiv zla. Drugi film u planu trebao bi se zvati jednostavno 'Oz', a scenarist je Darren Lemke koji je napisao 'Shrek uvijek i zauvijek'.

Dobra strana ovih projekata je da se knjiga L. Frank Bauma o pustolovinama u Ozu može besplatno ekranizirati. Postoji nekoliko knjiga s istim likovima pa se može snimiti cijela franšiza, a glavna junakinja je snažna djevojčica pa se filmaši nadaju da će privući gledateljice koje vole gledati 'Sumrak' i 'Alisu'.

Komentari
A: pluton 10.03.2010 Pogledaj profil

I Andrew Lloyd Webber priprema svoju verziju, ali za TV.