Vukovar je Biutiful - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Vukovar je Biutiful

Vukovar je Biutiful

Osim Soderberghovog 'Chea', ovogodišnji Vukovar Film Festival ima još jednu festivalsku poslasticu: Innarituov 'Biutiful'!

s.p. 18.08.2010 0 komentara

Vukovar je Biutiful

4. Vukovar Film Festival - festival podunavskih zemalja najavio je još hitova u svom programu, a među njima je i 'Biutiful'. Novi film redatelja Alejandra Gonzalesa Innaritua mnogi smatraju najboljim filmom ovogodišnjeg Cannesa, iako je osvojio 'samo' nagradu za najboljeg glumca koju je dobio Javier Bardem. U popratnom programu Svijet nalaze se i dva dijela Soderberghovog filma 'Che' kojeg već dugo čekaju hrvatski gledatelji. Kao što smo već i najavili, u konkurenciji podunavskih dugometražnih filmova nalaze se dobitnik Zlatnog berlinskog medvjeda 'Med' i osvajač Srebrnog berlinskog medvjeda 'Ako mi se fućka, fućkam', a tu je i mađarski 'Pal Adrienn' koji je dobio puno pohvala na festivalima (Cannes, Sarajevo). U konkurenciji je i domaći film 'Odredište nepoznato' dvojca Ines Šulj i Vjerana Vukašinovića, humorni film ceste o dvojici kvartovskih mangupa koji dedinim autom idu na more.

'Ljudi s mliječnog puta', r: Miroslav Mikuljan.

U dokumentarnoj sekciji treba spomenuti 'Ljude s mliječnog puta' (nagrada publike ZagrebDoxa), te mađarski dokumentarac o njihovom najslavnijem nogometašu - 'Puskas'. U kratkometražnoj konkurenciji imamo domaći 'Libertango' Sare Hribar, dramu sa Jadrankom Ðokić i Natašom Janjić u ulozi ljubavnica, te 'Žuti mjesec' koji se proslavio odlaskom na Berlinale. Partner ovogodišnjeg festivala je planet Zemlja. U skladu s tim, prikazivat će se filmovi koji govore o stanju svijesti ove civilizacije: 'Doktrina šoka' snimljena po hitu Naomi Klein, 'Hrana d.d.' o stanju prehrambene industrije, 'Draquila - Italija drhti', dokumentarac zbog kojeg je talijanski ministar kulture odbio doći na ovogodišnji Cannes.

U suradnji s HRT-om, VFF organizira i Prvi TV sajam javnih televizija iz podunavskih zemalja. TV sajam će služiti kao mjesto susreta, točka prodaje, kupovine ili razmjene programskih sadržaja te mjesto razgovora o zajedničkim problemima, mogućoj suradnji i razvojnim planovima. Objavljena su i imena članova žirija 4. VFF-a: hrvatski redatelj Ivan Salaj, filmski kritičar Željko Luketić te proslavljeni hrvatski glumac Filip Šovagović. Nastavlja se tradicija Dunavske scenarističke radionice koju ove godine vodi dramaturginja i scenaristica Irena Krčelić, za zabavu će se pobrinuti splitski TBF i razni DJ-i, a najmlađi će svakog dana moći besplatno gledati crtane filmove i filmove za djecu. Ovogodišnji Vukovar Film Festival traje od 25. do 29. kolovoza, a održava se na tri lokacije: na šlepu na Dunavu, u Ružičkinoj kući i u kinu Borovo naselje. Za sve dodatne informacije i raspored projekcija četvrtog Vukovar film Festivala pogledajte službenu stranicu ovdje.

Komentari

Nema komentara.