Ronal je smiješni Barbarin - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Ronal je smiješni Barbarin

Ronal je smiješni Barbarin

Možda nije ni jak, ni hrabar, ni spretan, ni muževan, ali je jedini muškarac u selu! Upoznajte barbara koji se druži s vilenjačkim metroseksualcima.

s.p. 05.11.2010 1 komentara

Ronal je smiješni Barbarin

Tko može snimiti bolji film o sjevernjačkim ratnicima ako ne Danci? Autori filmova 'Neprilike dječaka Terkela' (Animafest 2005.!) i 'Putovanje na Saturn', Thorbjørn Christoffersen i Kresten Vestbjerg Andersen, predstavljaju svoj novi, i to 3D animirani film - 'Ronala Barbarina'!


'Ronal the Barbarian', trailer.

Glavni junak priče je Ronal, mladi barbar sa niskim samopoštovanjem koji je posve različit od divljih ratnika u njegovom selu. Iako je velika kukavica, baš njega će sudbina odabrati da se pobrine za opstanak vlastitog plemena.

Zločesti Lord Volcazar upada u selu i otima sve barbare osim jednog - Ronala! On stoga odlazi u potragu za zarobljenim članovima klana, a istovremeno se bori i protiv Volcazarovih planova da pokori svijet. A tko mu pomaže ako nema ratnika? Pa, njegovoj družini se pridružuju bard Alibert, zanosna Zandra i vodič Elric koji je inače - 'metroseksualni vilenjak'. Ako već niste shvatili iz trailera - riječ je o ludoj komediji!

Komentari
A: markoboban 24.02.2013 Pogledaj profil

Pametni varvarin
Trojica danskih zaljubljenika u film, udružili su snage u produkciji zabavnog animiranog filma o varvarima. Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjorn Christoffersen i Philip Einstein Lipski, uz pomoć Mel Hagopian koja je adaptirala i doradila priču u konačnu verziju scenarija, bave se momkom koji je netipičan predstavnik 'svoje vrste'.Centralni lik u priči je Ronal (glas, Anders Juul), mladi varvarin, koji se prilično razlikuje od ostalih pripadnika svog plemena.No, kada zli Lord Volcazar (glas, Lars Mikkelsen) pokori njegovo selo i sve njegove saplemenike odvede u ropstvo, Ronal kreće u avanturu da ih oslobodi. Na putu prepunom iskušenja i opasnosti, pridružuju mu se bard Alibert (glas, Hadi Ka-Koush), zgodna ratnica Zandra (glas, Larke Winther Andersen) i vodič vilenjak Elric (glas, Brian Lykke)... Animirana parodija na dobro poznata mišljenja o varvarima, kao surovim ratnicima sa viškom mišića i manjkom mozga, uspeva da nam priušti dobru zabavu.Ako dodamo i radikalan stil oblačenja, uz blage aluzije na metroseksualizam, ali i par stidljivih referenci na homoseksualce, onda je jasno da se radi o urnebesnoj komediji.Zamerka na scenario odnosi se na pitanje da li je granica dobrog ukusa prekoračena, imajući u vidu da je film namenjen i deci, a ne samo odraslima.Mada je upravo taj slobodniji koncept, ono što je drugačije od onoga što nam nude američki crtaći, pod okriljem 'Walt Disney Pictures'.Sve u svemu, animacija je jako dobro urađena, radnja je dinamična, zanimljiva, pa shodno tome zaslužuje vašu pažnju.