Priznanje Lasseteru iz studija Pixar - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Priznanje Lasseteru iz studija Pixar

Priznanje Lasseteru iz studija Pixar

John Lasseter, Pixarov režiser, producent, scenarist, majstor vizualnih efektata i glumac, dobitnik je ovogodišnje nagrade Art Directors Guild-a za doprinos slici u kinematografiji.

15.01.2004 0 komentara

Priznanje Lasseteru iz studija Pixar

Art Directors Guild je udruženje koje broji preko 900 članova, među kojima je veliki broj poznatih i uspješnih filmskih umjetnika koji su zaduženi za kameru, vizualni koncept razvoja filma i sve ono što daje temelj filmskoj rasvjeti, fotografiji i okruženju glumaca.

Za razliku od nagrade Oscar, koja se dodjeljuje samo glavnim imenima u kategoriji dizajna scenografije, Art Directors Guild dodjeljuje svoja godišnja priznanja svima zaslužnima za uspješan vizualni dojam filma, a dodjela se održava svake godine u veljači.

Na ovogodišnjoj dodjeli, 14. velječe u Los Angelesu, John Lasseter primit će već spomenutu nagradu, Contribution to Cinematic Imagery Award. Lasseter je već dva puta nagrađivan nagradom Oscar, a u njegovoj filmografiji nalaze se "Toy Story" 1 i 2, "Bugs Life", "Monsters Inc.", "Mike's New Car", "Finding Nemo" i mnogi drugi filmovi.

Dosadašnji dobitnici ove nagrade su Clint Eastwood, Blake Edwards, Robert Wise, Frank Oz and Norman Jewison.

www.artdirectors.org

Komentari

Nema komentara.